Nyhedsbrev

September 2018

Nyt om navne:

- Jeppe Nybroe - bliver ny kommunikationschef i Det Danske Hus i Palæstina

- Josefine Høgh – bliver fast vært på DR Sporten

- Peter Møller - stopper på DR Sporten

- Helene Aurø - stopper hos DR – har været salgs- og marketingschef

- Anders Kjærsgaard Sørensen - udnævnes til midlertidig afd. Chef for salg- og marketing

 

 

Regionale udsendelser kl. 19.30 på TV 2.

 

De enkelte regionale udsendelser kl. 19.30 på TV 2 havde i uge 35 (27/8-2/9) følgende gennemsnitlige daglige seertal i deres egne regioner blandt danskere på 12 år og derover:

 

 

Region

    Rating (1000)

Pct.

TV/MIDT-VEST

61

13,9

TV FYN

52

11,8

TV SYD

68

10,0

TV2 ØST

44

9,0

TV2 NORD

34

8,5

TV 2/ØSTJYLLAND

45

7,2

TV2/ LORRY

119

6,2

Regionalprogrammer i alt

416

8,3

 

Antallet af måleenheder på Bornholm er for lille til, at der rapporteres sikkert fra dette område alene. TV 2/BORNHOLM indgår i totalen.

Kilde: KantarGallup - Du kan se mere her: http://tvm.gallup.dk/tvm/pm/

 

 

 

Indbydelse til årsmøde 2018

 

Der afholdes årsmøde lørdag den 29. september 2018 i

Parkhallen, Fynsvej 49, 6000 Kolding, kl. 10.30.

Der vil være kaffe og brød fra kl.10.

 

Sidste frist for tilmelding af gæsterer senest den 11. september 2018.

 ALLE MEDLEMMER ER VELKOMNE

 

Klage over reklamepauser på TV 2 Sport

 

Der er indgivet flere klager til Radio- og tv-nævnet over reklameafbrydelser i udsendelserne med ishockey-VM, som foregik i Danmark. Her havde TV 2 Danmark indlagt korte reklameafbrydelser under kampene, når der blev fjernet løs is ved målene. Da sådanne reklameafbrydelser formentligt er i strid med reklamereglerne, har KLF Kirke og Medier har indsendt en klage.

. ”TV 2 Sport valgte at sende reklamer – ikke alene i pauserne mellem perioderne, men også midt i perioderne,” skriver Kim Borregaard Eriksen, medlem af landsstyrelsen i KLF og formand for SLS, i klagen.

Radio- og tv-nævnet forventes at være klar med en afgørelse af klagen i efteråret. Når afgørelsen foreligger vil du kunne læse den her i nyhedsbrevet.

 

Adam & Eva

 

DR K barsler med nyt trosprogramserie, der – med de to værter Adam Holm og Eva Selsing bag rattet – sætter moralen til debat.

Har vi glemt vores kristne kulturarv, når vi nu nærmest kan tillade og tilgive alt?

Den frisindede ateist Adam Holm og den reaktionære kristne Eva Selsing er taget på tur rundt i Danmark for at møde virkelighedens moralske dilemmaer. Og for at diskutere, hvor frisindet har placeret os som mennesker i dag – kan vi styre det uden kristendommens moralske kompas?

Gennem otte programmer kører debattørerne Adam Holm og Eva Selsing gennem landet for at besøge blandt andet en swinger klub, et fængsel, en gynækologisk afdeling, en kirke, en hjemmegående mor og et flygtningecenter. De diskuterer utroskab, straf, abort, kristendommens indflydelse, flygtninge, moderskab og andre emner, der fylder vores moderne verden i et åbent land af individuel frihed og kristne, moralske dyder.

‘Adam & Eva’ havde premiere på DR K den 21. august klokken 21.30.

 

 

La Liga på TV streamingtjenesterne

 

Ingen tv-kanaler har La Liga rettigheder. Indtil videre ser det kun ud til at blive via streaming at der bliver adgang, så ønsker du at se det på din fladskærm så skal du streame via Chromecast, Airplay til Apple TV eller via computer og HDMI tilslutning. Læs mere om Strive og streaming herunder.

Den nye streamingtjeneste Strive Sport har rettighederne og streamer de kommende sæsoner. Pris 79 ,- / måned eller 499 / år. Inkluderer også adgang til alle Serie A kampe. Læs mere her

Her i 2018 kan det virke mere uoverskueligt end nogensinde at få et overblik over hvordan sportsrettighe-derne er fordelt på streamingtjenesterne, også fordi der nu er en ny dreng i klassen nemlig Strive Sport.

Her på DIGITALT. TV, så har vi allerede en udførlig sportsrettighedsoversigt, men i denne artikel, så sætter vi sportsstreamingtjenesterne mere direkte overfor hinanden på tabelform, så du kan få et hurtigt overblik.

 

 

 

 

Dialogforum – Regional radio

 

DR har 10 dialogfora, der hver især er tilknyttet et af DRs Distrikter. DRs Distrikter dækker tilsammen hele Danmark.

Et dialogforum består af mellem otte til 15 medlemmer, der har det til fælles, at de er engagerede mennesker, der har valgt at være en del af DRs øjne og ører for en treårig periode. I den periode skal de gå dialog med både hinanden og med DR om 'DR specifikke emner' og de skal have et særligt fokus på den regionale dækning.

Fire af pladserne i hvert dialogforum er besat af lytter- og seerorganisationerne, mens de øvrige medlemmer er valgt på baggrund af en personlig ansøgning. Alle medlemmer af DRs dialogfora er ligeværdige deltagere i dialogen om DR, uanset om de er valgt via ansøgning eller indstillet af lytter- og seerorganisationerne.

Medlemmerne i et dialogforum mødes med DR fire gange om året. Der er to regionale møder i hvert distrikt, hvor man diskuterer DRs regionale programmer og tilbud på dr.dk. Der er et årligt regionalt temamøde, hvor der typisk bliver sat fokus på udvalgte programområder indenfor dele af DRs samlede programvirksomhed. Og engang om året bliver alle medlemmer inviteret til DR Dagen, hvor de sammen med DRs øverste ledelse drøfter DRs programmer og dialogforaenes virke.

Kunne du tænke dig, at blive en af ARF-Multimediers repræsentanter, så lad os det vide, der skal vælges nye medlemmer til efteråret.

Du kan se mere her: https://www.dr.dk/om-dr/deltag-i-dr/dr-dialogfora/om-dr-dialogfora

 

 

Flere genudsendelser i DR's sendeflade

 

En voksende del af Danmarks Radios tv-flade bliver udgjort at genbrugte tv-programmer. Ifølge en opgørelse, var 84 pct. af public servicestationens tv-programmer i 2017 således genudsendelser. Iflg. Ekstrabladet er det en stigning på 2 procentpoint fra året. Opgørelsen er  baseret på tal for førstegangsudsendelser, som avisen har fået fra DR og TV 2.

På baggrund af disse tal har Ekstra Bladet selv udregnet andelen af genudsendelser. Andelen af genudsendelser er mest markant på de to børnekanaler DR Ultra og Ramasjang, der havde henholdsvis 92 og 91 pct. genudsendelser i 2017. På DR1 og DR2 er tallet 78 pct. På TV 2's kanaler var der til sammenligning i gennemsnit 71 pct. genudsendelser i 2017.

Planredaktionschef i DR, Henrik Birck, forklarer, at stigningen bl.a. skyldes, at public servicestationen har droppet det daglige program "DR2 Morgen" samt dækningen af OL i 2016 trak op i 2016. Genudsendelserne er desuden en måde at få økonomien til at hænge sammen på og give seerne mulighed for at se programmer, de ikke nåede i første omgang, skriver han til Ekstra Bladet

"Derfor skal man se det over tid. Og fra 2007 og til 2017 er der sket en stigning fra 14 til 20 timers nyt tv-indhold til danskerne fra DR hver eneste dag," skriver han til avisen.

ARF har på dialogmøder med DR direktionen gentagne gange påtalt de mange genudsendelse, som vi mener skal nedbringes, ligesom ARF har fremsat ønske om, at genudsendelser bliver mærket med et ”G” i øverste hjørne. ARF fortsætter med at påpege de mange genudsendelser.

 

 

DR er uden konkurrence Danmarks mest troværdige nyhedsformidler.

Danskere over 15 år anser TV Avisen for at være Danmarks mest troværdige nyhedsmedie. Og på den samlede liste over Danmarks mest troværdige medier optræder DR på syv af de 10 første pladser.
 Megafon har indsamlet oplysninger om troværdigheden blandt 1.002 danskere over 15 år for DR Medieforskning.

”Det er jeg superstolt over og meget tilfreds med,” siger nyhedsdirektør i DR Sandy French til Journalisten.

”Det er vores fornemmelse og ambition i DR, at vores journalistik bliver oplevet som troværdig, uafhængig og fair. Den her måling viser, at sådan ser danskerne os også. Det ville skuffe mig, hvis det ikke var tilfældet,”

 

 

 

YouSee lancerer egen tv-kanal & hæver priserne fra 2019

 

YouSee har på IFA Messen i Berlin, annonceret, at de lancerer deres egen tv-kanal i starten af 2019. Den vil byde på en kombination af YouSees egne tv-programmer samt indhold fra partnere. YouSee har også annonceret prisstigninger fra årsskiftet.
Kanalen, der lanceres i samarbejde med Fox Networks Group, vil byde på YouSees eget originale indhold, herunder ChriChriTv og YouSee Comedy, samt indhold fra Fox+ og andre partnere.
Det er et tiltag, som bl.a. skal bringe YouSees egenproduktioner bredere ud. Indholdet har hidtil været tilgængeligt via apps til streaming. Fremover kan programmerne også findes på tv-kanalen.
- ”Vi vil gerne samle og gøre det gode indhold så nemt at finde som muligt for vores kunder, men vi vil også være med til at skabe fremtidens indhold. For at nå alle vores kunder og levere endnu mere unikt indhold lancerer vi nu en tv-kanal, hvor vi samler alle vores originale danske programmer samt en lang række fantastiske serier fra 21st Century Fox, et af verdens største underholdningsselskaber,” siger Christian Morgan, mediedirektør i YouSee.
YouSee siger, kanalen primært vil henvende sig til de 25-35 årige, men den bliver frit tilgængelig for alle tv-kunder.
- ”Vi er ovenud glade for, at flere af vores egenproducerede programmer både er nogle af de mest sete programmer på vores streamingtjeneste og har fået gode anmeldelser. Komedieserien ’29’, der lige om lidt følges op af en anden sæson, dokumentarserien ’Influencers’, som netop er blevet nomineret til Guldtuben og Peter og Esbens ’I Kina går det godt’ har alle fået masser af omtale og seere. Nu får vi en fantastisk platform til at få alt vores gode danske indhold endnu bredere ud blandt vores kunder,” tilføjede Christian Morgan.
Kanalen vil sandsynligvis fremvise reklamer, men formatet er endnu ikke på plads.
Kanalen lanceres i starten af 2019. Navnet ligger endnu ikke fast.

Højere priser fra januar 2019

 

YouSee har udmeldt priser per 1. januar 2019. De største pakker stiger mest.
- ”Når vi forhandler priser på indhold, arbejder vi hårdt på at holde priserne så lave som muligt, for selvfølgelig er vores kunder aldrig begejstrede for en prisstigning. Vi kan dog ikke komme uden om en mindre prisstigning, som til gengæld sikrer, at vi også fremover kan give vores kunder masser af godt indhold og den bedste tv-oplevelse,” siger Jacob Mortensen.
Priserne per 1. januar 2019:

  Bland Selv stiger 10 kr/md.

  Grundpakke stiger 10 kr/md.

  Mellempakke stiger 20 kr/md.

  Fuldpakke stiger 25 kr/md.

 

 

YouSee klar med app til Apple TV - på vej til LG TV

 

YouSee har på IFA Messen 2018 i Berlin, bekræftet, at den længe ventede app til Apple TV (tvOS) frigives i september. Samtidig får tv-kunder fri adgang til tv-apps. Der er desuden en app på vej til LG TV.

App’en har været et stykke tid undervejs. Allerede i maj 2017 meldte YouSee ud, at man arbejdede på en app. Nu er app’en så blevet klar.
- ”Selvom vi streamer på livet løs, vil vi stadig gerne have den store skærmoplevelse, og vi kan se, at tv’et helt klart er den mest populære streaming-platform. Vores kunder skal kunne se tv, som det passer dem bedst, og vi har oplevet en høj efterspørgsel efter en app til Apple TV. Nu er vi klar til at lancere den efterspurgte app, som bliver tilgængelig for alle vores kunder” siger YouSee.
Med app’en kan du se de tv-kanaler, som indgår i din tv-pakke. Det vil desuden være muligt at se arkivindhold samt ”optagelser”, altså tv-programmer, som er markeret til senere visning. Det kaldes også optagelse i skyen.
Der er også en app på vej til LG TV. En App til LG webOS er under udvikling og forventes klar i løbet af september måned.

 

P2 samler danskernes yndlingsmusik i ’Klassisk Top 50’

 

Hvilket klassisk stykke er din favorit og hvorfor? Det opfordrer P2 lytterne til at skrive ind med i de kommende uger. Det hele ender med en finalekoncert i DR Koncerthuset til oktober.

For sjette gang kan P2’s lyttere være med til at bestemme, hvad der er den bedste musik efter deres smag. I år lyder opfordringen: Hvilket klassisk stykke er din favorit og hvorfor?
P2 har netop indledt indsamlingen af forslag og historier til ’Klassisk Top 50’, og den varer til søndag den 9. september klokken 11.00. Man kan skrive sit forslag på hjemmesiden for ’Klassisk Top 50’, som har adressen dr.dk/top50.

”Vi håber, at så mange som muligt vil være med til at lave listen over favoritter. Det bliver sjovt at se, hvilken klassisk musik lytterne synes allerbedst om, og vi glæder os til at høre de historier, der ligger bag,” siger kanalchefen for P2, Susanna Arpi.

P2 har lavet en ’Klassisk Top 50’ siden 2013, og undervejs har man været godt rundt i genrer og stilarter. Sidste år satte kanalen fokus på musicals, i 2016 var temaet opera, og i 2015 fejrede P2 fællessangen med en ’Klassisk Top 50 Den danske sang’. I 2014 gjaldt det filmmusik, mens lytterne i 2013 kunne byde ind med de klassiske musikstykker, som de ynder mest.

Hver af gangene har flere tusinde danskere skrevet til P2 med personlige historier om deres yndlingsmusik. Og indsamlingen er ofte blevet afsluttet med en stor Klassisk Top 50-koncert, hvor DR Symfoniorkestret har spillet musikken fra toppen af listen.

De 50 klassiske stykker, som får flest nomineringer i år, bliver præsenteret på P2.

Læs mere og nominér på www.dr.dk/top50

 

Norsk radio – efter DAB+ falder lyttertallet

 

Over de seneste 12 måneder er antallet af lyttere til norske radiokanaler faldet med 309.000 personer fra 2,55 til 2,25 mio. lyttere i juli. Det skriver dagbladet.no.

Og ser man tilbage til september 2016 er frafaldet endnu mere markant. Dengang havde norsk radio 3,1 mio. lyttere.

Årsagen de forringede lyttertal er formentlig norsk radios overgang fra FM-båndet til DAB, mener Marius Lillelien, fungerende mediedirektør i NRK, den norske pendant til DR. Han tager tendensen særdeles alvorligt, fortæller han til dagbladet.no.

"Det er en tydelig tilbagegang. Vi arbejder på at få lyttertallene op igen på samme niveau. Overgangen til DAB er et stort skifte og en overgang, som kræver en del af lytterne. Vi har hele tiden været klar over, at det vil tage tid at nå tilbage på det gamle dækningsniveau, men det har taget længere tid end først antaget," siger Marius Lillelien til Dagbladet.

 

 

Dansk FM-sluk er udsat

 

I regeringens medieudspil blev der lagt op til en FM-lukning i 2021 for at sende samtlige lyttere over på DAB. I sidste ende var der dog ikke opbakning til at gennemføre manøvren allerede i 2021 fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

I stedet lyder aftalen i medieforliget, at FM-båndet skal slukkes tidligst to år efter halvdelen af radiolytningen i Danmark foregår digitalt. Af en prognose, Kulturministeriet har foretaget, vil det tidligst ske i 2025.

Det vil sige, at den gamle aftale holder indtil videre – ARF arbejder fortsat for, at aftalen bliver overholdt, især af hensyn til de mange bilradioer (herunder trafikmeldinger), der skal udskiftes ved overgangen til DAB+.

 

KLF  udgiver bogen ’Digital demens’

 

I samarbejde med Forlagsgruppen Lohse er professor og hjerneforsker Manfred Spitzers bog ’Digital demens’ netop udkommet på dansk.

Bogoversættelsen til dansk har været et mål helt fra projektets begyndelse. Bogen sætter fokus på menneskers enorme begejstring for de digitale medier og fortæller os, at det ikke kun er godt for os.

En mere analog fremtid?

I bogen ’Digital demens’ beskriver professor og hjerneforsker Manfred Spitzer sin forskning omkring digitale medier.

– Børns hjerner udvikler sig frem mod midten af 20’erne. Herefter vil man år efter år bygge oven på den viden, som man allerede har tilegnet sig og derved lære nyt, forklarer Manfred Spitzer.

Det store problem, som Manfred Spitzer ser, er dog, at man i børnehaver, skoler og så videre skifter meget af læringen af helt almindelige færdigheder ud med skærmtid, hvor børn kan læse på en iPad, se en film eller spille et spil.

– Børn lærer ikke særlig meget fra skærmene. Jo yngre børn er, jo mindre lærer de. Og før børn bliver tre år, så lærer de overhovedet ingenting, fortæller Manfred Spitzer.

Hvordan ser du fremtiden med digitale medier?

– Jeg er meget optimistisk med hensyn til en mere analog fremtid, da mange mennesker nu begynder at få øjnene op for ulemperne ved skærmene, afslutter Manfred Spitzer.

Derfor er KLF medudgiver af ‘Digital demens’

Ole Sørensen, formand for KLF, Kirke & Medier, forklarer, at det er lidt en hjertesag for foreningen at sætte fokus på, hvordan de digitale medier påvirker os, som ‘Digital demens’ gør opmærksom på.

– Hvis digitale medier gør os mere stressede, distræte, giver os opmærksomhedsforstyrrelser, nedsætter vores evne til at have empati for andre og forsøger at manipulere os, så er der stor grund til, at vi som kirkefolk genovervejer brugen af digitale medier i børne- og ungdomsværelset samt genovervejer vores egen brug af digitale medier og ikke blot overvejer og taler om det, men også handler på det. Med bogen håber Ole Sørensen, at vi kan få mere fakta på bordet i stedet for at lade os styre af følelser, lyst eller frygt.

– Med denne bog ønsker vi i KLF, Kirke & Medier at kvalificere debatten og samtalen over køkkenbordet, i kirkens arbejde og i samfundet generelt, siger Ole Sørensen.

 

Vild med Dans 2018 – her er de 12 deltagere

 

Så er alle nye dansere til Vild med Dans 2018 offentliggjort.

Her er de 12 nye dansere:

- Emmelie de Forest – sangerinde

- Emil Thorup – tv-vært, designer og arkitekt

- Molly Egelind – skuespillerinde

- Simon Stenspil – skuespiller og sanger

- Lars Christiansen – tidl. håndboldspiller

- Rosa Kildahl – deltager i ‘Den Store Bagdyst’

- Laila Friis-Salling – skiløber

- Rolf Sørensen – tidl. cykelrytter

- Signe Lindkvist  – tv-vært, redaktør, cirkusprinsesse

- Adam Duvå Hall – tidligere tv- og radiovært

- Lucy Love – rapper

- Esben Dalgaard – skuespiller

Vild med Dans 2018 har Christiane Schaumburg-Müller og Sarah Grünewald i spidsen som programmets værtinder.

 

 

Mediecheck til pensionister

 

Folkepensionister og førtidspensionister m/tillægspct på 100 vil modtage følgende mediecheck, som kompensation for skatteopkrævningen af medielicensen:

2019 – 230 kr

2020 – 460 kr

2021 – 690 kr

2022 – 920 kr. fremefter

 

Borgere får skatteforhøjelser i 2019 – og i løbet af året ændres forskudsskemaet.

 

 

Radio- og tv-nævnet.

Består af ti medlemmer. Syv af medlemmerne er udpeget af ministeren og repræsenterer juridisk, økonomisk/administrativ, erhvervsmæssig og mediemæssig/kulturel sagkundskab. Det ottende medlem er udpeget af Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer. Det nuværende nævn er udpeget for perioden indtil 31. december 2020. På Links til Radio- og tv-nævnet kan du finde oplysninger om:

Lovgrundlag

Nævnets medlemmer

Nævnets opgaver og forretningsorden

Afgørelser og udtalelser

Årsberetninger

Dagsordener for møder i Radio- og tv-nævnet

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.09 | 21:00
Nyhedsbreve har modtaget 1
04.08 | 21:30
Forside har modtaget 15
26.01 | 21:54
Hjælpefonden har modtaget 1
29.11 | 12:37
Bestyrelsen har modtaget 6
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE