Nye og gl. nyheder på radio- og tv-området

 

Nem fjernbetjening til dit TV


Har du svært ved at betjene dit tv?

 

Denne fjernbetjening er udviklet med tanke for de,

som ikke er så fingernemme, eller svagtseende.

Den er rigtig nem at holde på og betjene.

 

Vi leverer den klar til brug inkl. Kvalitetsbatterier

 

HQ Service

Piledamsvej 48

6000 Kolding

Tlf.: 75 52 95 69

 

Vi leverer selvfølgelig også nye tv, inkl.

Montering, indstilling m.m.

Kontakt os, så finder vi sammen en løsning.

TV fjernbetjening

HVAD ER EN MUX?

Når der tales om hvorledes tv-signalet udsendes, hører du ofte ordet "MUX" anvendt, men ved du hvad det er ?


MUX er en forkortelse for Multipleks.

 

En MUX er en hel gruppe af digitale tv-kanaler, der bliver samlet og udsendt på samme tid som ét samlet signal.

 

Dette samlede signal bliver ude i hjemmet hos den enkelte forbruger modtaget og dekodet af en digital modtageboks (der eventuelt kan være indbygget i selve tv-apparatet) og delt op på de mange forskellige tv-kanaler, der oprindelig var samlet i MUX'en, da den blev sendt ud.

 

Når man overhovedet "multiplekser" (statistisk multipleksing), skyldes det, at de kanaler, man sender ud samlet i MUX'en, bedre kan udnytte den plads, der er til rådighed – man kan derved bl.a. sende i bedre kvalitet.

Seerne shopper on demand TV

Interessen for at afprøve on demand TV er stor. Der er pt. 4-5 udbydere på markedet.
- HBO
- Netflix
- You Bio
- Viaplay

Ifølge Mediawatch er der omkring en halv million danskere der i disse måneder prøver de forskellige udbydere, og nogle vil nok bestemme sig for en af dem inden længe.

For tiden er det Netflix der fører målt i hype, men måske også på film og serier.

Men helt sikkert så vil de nævnte udbydere medføre en hård konkurrence over for Video-butikkerne - som vi måske skal se nogle lukke i løbet af året.

16-03-2013

Det bliver spændende at se hvilket prisniveau udbyderne vil lægge sig fast på i det lange løb.

Radio- og TV-nævnet 2013-2016

Foreningens formand Peter C. Madsen er, efter indstilling af Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer, pr. 1. januar 2017 beskikket som medlem af Radio- og TV-Nævnet-

Sammensætningen af det nye Radio- og TV-nævn er herefter således:

Formand: Professor, 
dr.jur. Caroline Heide-Jørgensen
Næstformand: Direktør, cand.jur. Anne Kristine Axelsson 
Medlemmer:
- Professor dr. phil. Kirsten Drotner
- Underdirektør Nikolaj Koppel
- Lektor Per Jauert
- Udviklingsdirektør, cand jur. Merethe Eckhardt
- Professor, M. sc., ph.d. Mark lorenzen
- Revisor, Peter C. Madsen - ARF Multimedier

Radio- og TV-nævnet er den centrale myndighed på radio- og tv-området i Danmark. Nævnet er uafhængigt af kulturministeren og træffer bl.a. afgørelser i sager om radio- og tv-reklamer og om fordeling af tilladelser til at udøve radio- og tv-virksomhed. Radio- og TV-nævnmet bevilliger tilskud til lokalradio- og tv-stationer og fører tilsyn med, at de overholder lovens bestemmelser. Nævnet afgiver udtalelser om radio- og tv-foretagenders redegørelse for opfyldelse af stationernes public-service kontrakter og har endelig til opgave at rådgive kulturministeren i radio- og tv-spørgsmål.


Du kan læse mere her:
http://www.kulturstyrelsen.dk/medier/radio-og-tv-naevnet/
Peter C. Madsen

Bag om DR

Her er DRs hovednerve

26. jul. 2012


I et stort ovalt glasbur ligger kernen af DR. Her er mørkt, og det er primært lysglimt fra de mange skærme, som giver lys i rummene bortset fra de små spotlys, der kaster lyskegler på de mange mikserpulte og knapper.

"Vi er det sidste punkt inden et program rammer hr. og fru Danmark," siger Henriette Helweg-Larsen, der er projektkoordinator i DR Udsendelse.

Al radio og tv fra DR går gennem disse kontrolrum inden signalerne sendes ud til lytterne og seerne via antenne, kabel eller internet. Her er altid liv. Bag glasset er der folk døgnet rundt, alle årets dage.

Det er deres job at overvåge, hvad DR sender, så der ikke er stille i radioen eller sort skærm på fjernsynet. De har travlt, når der er teknisk uheld eller TV Avisen går over tid, fordi der netop er blevet udskrevet valg eller andre situationer.

"Hvis vi gør vores arbejde rigtigt, så oplever seerne og lytterne bare en række programmer, der kommer som perler på en snor. At vi så sidder og kæmper og hiver i håndtag, opdager de ikke," siger Henriette Helweg-Larsen.

Jobbet kaldes 'continuity' med et fagudtryk, da opgaven er, at skabe en sammenhæng i programfladen. I værktøjskassen har continuity-produceren en række redskaber, som eksempelvis at sætte en kortere eller længere programreklame på mellem to udsendelser, så hullet bliver fyldt ud og næste udsendelse starter til tiden.

Samtidig arbejder continuity-produceren tæt sammen med speakeren, der hver aften på DR1 og DR2 fortæller seerne, hvad der kommer i tv og kan informere ved et teknisk uheld.

"Vi har også en række nødudsendelser, vi kan sætte på. På tv kan vi måske vise en kort naturfilm eller et sketch-show, hvis der er nogle minutter, der skal fyldes ud. I radioen kan vi spille noget musik, der passer til programmet," siger Henriette Helweg-Larsen.

Styr på signalerne
En anden vigtig funktion i glasburet er, at holde styr på de mange signaler, det foregår i Master Control Room, som det kaldes. Når en sendevogn er ude i landet og skal koples op til et studie i DR Byen, så er det her forbindelsen oprettes. Det samme gælder, hvis en reporter skal sende hjem fra en krigszone over satellit eller et andet sted i verden.

Det er ikke hvem som helst, der får lov at komme ind i det ovale glasbur. Sikkerheden er høj, da knudepunktet er helt essentielt for at DR kan blive ved med at sende. Dog kan du være heldig at få lov til at tage et kig gennem glasset på Kulturnatten. 

Henriette Larsen Projektkoordinator (:Foto - DR)

DR's TV-kanaler i 2013

Således vil du kunne se DR's TV-kanaler: 

DR1 - Det er de brede kanal, der oplyser, underholder og samler om de vigtigste nyheder, dansk dramatik og fælles begivenheder.

DR2 - giver perspektiv på nyheder og de væsentligste dagsordener. Døgnet rundt fås et miks af nyheder, aktualitet, dokumentar og satire.

DR3 - er en eksperimenterende tv-kanal, særligt til de 15-39 årige. Her fås udenlandsk fiktion af høj kvalitet, inspirerende debat og nye genrer fra humor og satire til dokumentar.

DR K - giver indsigt og perspektiv. Flere programmer om historie, musik og tro og eksistens.

Ramasjang Et miks af programmer med udgangspunkt i børns liv og interesser, og nyheder produceret til denne aldersgruppe.

(:Kilde - DR)
DR bye med koncertsalen til venstre

tv-kanalændring skal oplyses

TV-kunder skal have klar besked ved kanalændringer

16. apr, 2012

Forbrugerombudsmanden har kigget på den måde kunderne varsles på i forbindelse med ændringer i udbuddet af tv-kanaler. YouSee havde et aftalevilkår om, at YouSee kunne ændre tv-pakkernes sammensætning og antallet af kanaler. Disse ændringerne kunne gennemføres ved varsling på selskabets hjemmeside eller via infokanalen., men nu ha Forbrugerombudsmanden fundet, at dette er i strid med de almindelige aftaleretlige regler.

YouSee følger Forbrugerombudsmandens retsopfattelse, og det betyder at YouSee nu ændre sit vilkår, således at kunden nu modtager individuel varsling 1 måned før, at en kanal udgår.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe henviser til, at det må anses for en væsentlig ændring, når en kanal udgår, og at en sådan ændring derfor kræver individuel varsling og accept fra kundens side. ”Det kan have afgørende betydning for den enkelte kunde, hvis en bestemt tv-kanal udgår, og derfor skal kunderne modtage individuel varsling om en sådan ændring. Jeg er derfor godt tilfreds med, at YouSee har valgt at ændre vilkåret,” udtaler han.

Forbrugerombudsmanden vil nu rette henvendelse til de øvrige udbydere og bede om, at eventuelle vilkår for ændringer i kanalsammensætningen, der måtte være i strid med Forbrugerombudsmandens retsopfattelse, bliver ændret.

Kilde: forbrugerombudsmanden.dkLæs artiklen: http://digitalt.tv/tv-kunder-skal-have-klar-besked-ved-kanalaendringer/#ixzz1sFMSBqr1

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 23:17
Bestyrelsen har modtaget 7
22.09 | 11:02
Forside har modtaget 16
15.06 | 13:45
SLS har modtaget 1
03.09 | 21:00
Nyhedsbreve har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE