PRESSE

Udtalelse

Nej til drastiske DR-nedskæringer.    

      


Repræsentanter for landets lyttere- og seere forsamlet til årsmøde i ARF-Multimedier (Arbejdernes Radio- og fjernsynsforbund) protesterer kraftigt imod de aktuelle angreb på public service stationerne med krav om drastiske besparelser og dermed brud på den nuværende medieaftale i Folketinget.

Borgerlige partier med Kulturminister Bertel Haarder i spidsen og støttet af de kommercielle medier vil gerne afvikle det nuværende public service -system og overdrage flere opgaver til de reklamefinansierede radio/tv-stationer. Således har Dansk Folkeparti foreslået at beskære DR med 25 % over en 5-årig periode svarende til 900 mill. kr. årligt - og andre partier i blå blok er parate til at støtte forslaget.

Vi protesterer mod en sådan beskæring, der kraftigt vil svække dansk public service indhold i de licensbetalte medier – der har fokus på oplysning, dannelse, sammenhæng, mangfoldighed og pluralisme. Vi finder det især forkert i en tid, hvor det danske sprog og kultur er stærkt presset af stærke amerikanske medietjenester.

Tværtimod skal DR styrkes på alle formater og niveauer for at kunne klare sig i konkurrencen også overfor de globale aktører. Det er i samfundets interesser, og det er det, det hele drejer sig om. Som samfund har vi mere end nogensinde brug for stærke public service medier, der kan styrke dansk kultur. Ellers vil vi som samfund blive løbet over ende af amerikansk domineret indhold.

Kun public service stationerne kan sikre os uafhængighed og kvalitetsprogrammer.

Situationen er alvorlig: Hvis Public Service dør eller bliver væsentligt forringet, bliver resultatet kun programmer af dårligere kvalitet og til en meget dyrere pris, og sammenhængskraften i samfundet vil være forsvundet. Samtidig vil det betyde, at mængden af danskproducerede indhold vil falde betragteligt.

ARF-Multimedier kræver bevarelse af det brede danske public service begreb til gavn for licensbetalerne og den frie meningsdannelse og herunder fortsat aktiv lytter-seerindflydelse på mediepolitikken.

En beskæring af public service medierne er ikke løsningen på dagspressens udfordringer

2016-09-24  


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 23:17
Bestyrelsen har modtaget 7
22.09 | 11:02
Forside har modtaget 16
15.06 | 13:45
SLS har modtaget 1
03.09 | 21:00
Nyhedsbreve har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE