Tur til Prag - juni 2011

Tysk bilinspektion på motorvejen

Vores gode chauffør Karsten Larsen

Rendsborg - Kielerkanaler

Kielerkanalen

ARF- Kreds 20

 

Tur – Prag 2011

 

Fredag d. 24.06.11                                        

 

Kl. 08:00 og kl. 9:00 var der afgang fra hhv. Kolding og Haderslev.

28. medlemmer havde valgt at deltage i årets udlandstur, som i år gik til Prag i Tjekkiet.

Vor chauffør Karsten Larsen afhentede os i en stor moderne 54 personers bus med alle faciliteter. Og så gik turen sydpå. Hen på eftermiddagen ankom vi til ” Van der Valk Spreewald Parkhotel” som ligger lidt syd for Berlin, i rolige omgivelser kun 6 km fra byen Lübbenau, som danner rammen om Spreewald med den helt unikke natur og kanaler. Det var ren luksus, store flotte værelser og aftensmaden bestod af et overdådigt buffet, med alt hvad der skulle til. Der blev hygge ved baren inden sengetid.

 

 

Lørdag d. 25.06.11                                        

 

Kl. 08:00 var der afgang fra hotellet, hvor vi alle havde spist os godt mætte fra det store morgenbord. Vi valgte at køre turen fra den tjekkiske grænse mod Prag ad den gamle landevej. På denne tur kunne vi se hvorledes butikkerne der tidligere havde betjent massevis af langturschauffører nu blot stod og forfaldt, efter at al trafikken nu gik udenom via den nye motorvej. På turen mod Prag gjorde vi holdt ved den gamle koncentrationslejr ”Theresienstad”, hvor de der havde lyst kunne gøre et kort besøg ved museumsdelen. Omkring kl. 14:00 ankom vi til vort hotel i Prag ” Hotel ARON” der var beliggende ca. 3 km. fra centrum, men få minutters gang herfra gik Sporvogn 9 (Biskopkova) direkte til centrum. Alle værelser var med bad og toilet, men af en lidt mindre standard en det hotel vi forlod.

Eftermiddagen blev brugt til vort første besøg i bycentrum og ved Karlsbroen mm., og Mange fandt også et spisested og blev overrasket over de meget lave priser på mad og drikke.

 

                                  

Søndag d. 26.06.11                                                         

 

Efter morgenmaden var der arrangeret byrundtur med en dansktalende tjekkisk guide, det var en guide der virkeligt kunne fortælle en masse om Prag og omegn, først kørt vi med bussen i ca. en time, hvorefter vi var til fods gennem byen i ca. 2 timer på en spændende og levende fortalt tur. Turen sluttede ved den jødiske bydel hvorefter bussen kørte os til hhv. Prags Borg og hotellet.

Eftermiddagen blev mest tilbragt på Borgen, men forinden besøgte vi en rigtig lokal tjekkisk ølstue, hvilket var en spændende oplevelse. Det var en træt gruppe der gik til køjs denne aften.

 

Mandag d. 27.06.11                                                         

 

Efter morgenmaden kørt vi tilden skovomkransede eventyrborg ”Karlstejn”, en borg hvor man næsten kan høre ridderne krydse klinger i borggården, Borgen er opført i 1300 tallet under Karl d. IV, dels som privatbolig og dels som skatkammer for kronjuvelerne, der i dag ikke mere opbevares der.

Desværre var borgen lukket denne dag, så det blev en lidt blandet fornøjelse for også mange af glasbutikkerne var lukkede.

Om eftermiddagen besøgte vi den berømte krystalglasfabrik ”Ruckl Crystal”(etableret i 1846), hvor vi fik en guidet rundtur. Det var skræmmende at se hvorledes arbejdsforholdene var på denne fabrik, glaspusterne havde en arbejdsdag på 8 timer kun af brudt af 3 pauser a 3 kvarter, til gengæld var der frit ølforbrug. Det var nogle meget letpåklædte svedige glaspustere vi så, i glassliberiet så vi adskillige der arbejdede uden åndedrætsværn, og der var glasstøv overalt. Efter rundturen var der lejlighed til at købe krystalglas i en butik tilknyttet fabrikken, noget mange benyttede sig af.

Efter tilbagekomsten og et kort hvil på hotellet var de fleste deltagere et aftensmåltid på en nærliggende kro,og efter lidt kaffe-/øl-hygge på hotellet trætte til ro.

 

Tirsdag d. 28.06.11                      

 

Kl. 08:00 var der afgang med bussen fra en gade i nærheden af hotellet, da det ikke var muligt, på grund af de snævre gader og tæt parkerede biler, at komme helt hen til hotellet med bussen. Det var en tjekkisk chauffør ”Jan”, der skulle køre bussen til Berlin, på grund af køre-/hviletidsbestemmelserne. Undervejs til Berlin oplevede vi en razzia med det tyske bilinspektion, her blev lastbilerne vist ind på en rasteplads for at få alt vedr. bilen kontrolleret, også bilens sikkerhedsudstyr er omfattet af denne kontrol. Lidt nord for Berlin gjorde vi stop for vores frokost. Eftermiddagsstoppet blev ved den gamle grænse til Østtyskland, og sidste stop før hjemkomsten blev ved Fleggaard i Padborg – her blev der foretaget indkøb af tyske varer og et par pølser udgjorde vort aftensmåltid. Atter hjemme i Haderslev omkring kl. 8 og kl. 9 i Kolding – godt trætte men en stor oplevelse rigere.

 

                                           

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 23:17
Bestyrelsen har modtaget 7
22.09 | 11:02
Forside har modtaget 16
15.06 | 13:45
SLS har modtaget 1
03.09 | 21:00
Nyhedsbreve har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE