Standardside

 

Forbundskontoret

Er lukket - Uge 51 + 52 + 1/2018

Nyt om navne:

- Hans Christian Kromann – ny redaktionschef for DR Nyheder Digital

- Helle Sønderby – redaktør TV2 flytter til United Production som chef for fakta

- Louise Wolff – vender tilbage til DR1 fra TV2

- Kristoffer Eriksen – ny vært på DR Detektor – kommer fra Radio 24syv

- Tina Maria Borresø – ny redaktionschef på P3

- Heidi Sivebæk – ny mangfoldighedschef DR

 

Radio- og tv-nævnet åbner for udbud af den sjette jordbaserede FM-radiokanal

 

Radio- og tv-nævnet gennemfører fra fredag den 1. december 2017 et udbud af FM 6 Der er nu mulighed for at indsende ansøgninger til udbud af den sjette jordbaserede FM-radiokanal.
Radio- og tv-nævnet gennemfører frem til fredag den 12. januar 2018 kl. 12.00 en spørgsmål- og svarrunde. Alle spørgsmål og svar forventes offentliggjort senest fredag den 19. januar 2018.
Fristen for at ansøge er fredag den 26. januar 2018 kl. 12.00.
Læs mere om udbuddet og find ansøgningsskema og udbudsmateriale

 

Regionale udsendelser kl. 19.30 på TV 2.

De enkelte regionale udsendelser kl. 19.30 på TV 2 havde i uge 47 følgende gennemsnitlige daglige seertal i deres egne regioner blandt danskere på 12 år og derover:

 

Region

Rating (1000)

Pct.

TV/MIDT-VEST

89

19,1

TV NORD

57

13,8

TV SYD

95

13,3

TV 2/FYN

60

12,5

TV 2/ØST

57

11,0

TV ØSTJYLLAND

62

9,7

TV2/ LORRY

134

7,9

Regionalprogrammer i alt

550

11,1

 

Antallet af måleenheder på Bornholm er for lille til, at der rapporteres sikkert fra dette område alene. TV 2/BORNHOLM indgår i totalen.

Du kan se mere her: http://tvm.gallup.dk/tvm/pm/

  

MEDIEPOLITISKE ØNSKER

Repræsentantskabet hos TV Syd, har afholdt repræsentantskabsmøde. På mødet vedtog man følgende udtalelse som er sendt til de mediepolitiske ordførere og kulturministeren:

Repræsentantskabet på TV SYD opfordrer medieforhandlerne til at styrke TV 2 Regionerne på flere fronter i det kommende forlig. Der er og vil fortsat være stort behov for den regional tv-dækning af såvel politiske og kulturelle begivenheder og nyheder, ligesom det er afgørende for landets sammenhængskraft, at hverdagslivet udenfor hovedstaden afspejles i TV. TV 2 Regionernes tætte samarbejde med TV 2 Danmark er garant for, at væsentlige nyhedshistorier fra hele Danmark prioriteres i TV 2’s landsdækkende nyhedsudsendelser, ligesom den distancerede tilgang til livet udenfor hovedstaden, som præger de landsdækkende tv-stationers dækning, minimeres, når nyhederne produceres af journalister, der bor og lever i det område, de dækker.

Med medieudviklingen følger behovet for at producere indhold til flere platforme. TV 2 Regionerne har sat sig for at bygge bro mellem generationer og producere indhold, der giver anledning til samtale på tværs af alder. Men det koster penge at levere indhold i høj kvalitet på mange platforme. Så i stedet for at overveje en beskæring af TV 2 Regionernes økonomi, er det afgørende at tilføre flere ressourcer, så stationerne kan udvikle nye, dansksprogede tjenester og formater til glæde for alle danskere.

Det er ligeledes afgørende, at de enkelte stationers selvstændighed bevares, så den redaktionelle frihed til at udvikle og beslutte, hvad der er godt indhold i de enkelte landsdele stadig er intakt. Der er en grund til, at regionalt tv er forskelligt i Syd- og Sønderjylland i forhold til fx på Sjælland. Eksempelvis giver TV SYD det danske mindretal i Sydslesvig en stemme regionalt – og nationalt, når der er anledning til det.

Endelig er det for os afgørende, at TV 2 Regionerne er forankret i et folkeligt bagland, som ikke bare har mulighed for at deltage i dialogmøder, men som har reel indflydelse og bliver taget alvorligt som seernes stemme, i udviklingen af stationerne.

Vedtaget af Repræsentantskabet på TV SYD 28. november 2017

Skal TV2 sælges?

Det ser nu ud til, at Venstre har nedjusteret deres ønske om at sælge TV2. ”Med den viden, vi har lige nu, ser jeg det ikke realistisk, at TV2-salget bliver en del af medieforliget. Det er stadig vor ambition at sælge TV2, men jeg ser det ikke som et realistisk senarie der, hvor vi står lige nu”, siger Venstres mediepolitiske ordfører Britt Bager til MediaWatch. ”Et salg, helt eller delvis, kræver, at vi kan prissætte TV2, og det kan vi ikke, før der er en afklaring på, om retssagerne kan isoleres” siger Britt Bager, som nu afventer Kammeradvokatens vurdering.

Det forlyder tillige, at regeringen ved et evt. salg, maksimalt vil sælge op til 49 pct. af aktierne i TV2, således at magten over stationen forbliver hos regeringen.

 

TV2-Regionerne kan nu ses gratis på TV2 Play

TV2 Play har nu tilføjet de otte regionskanaler. Du kan fremover se nyhedsudsendelser klokken 19.30. Det koster ingenting og der er åben adgang for alle.

TV2 siger, at de regionale nyhedsudsendelser klokken 19.30 uge efter uge er nogle af de allermest sete nyhedsudsendelser på dansk tv. Pusler du med tankerne om at klippe tv-kablet, kan du fremover gratis og uden abonnement streame udsendelserne via TV2 Play tjenesten.
- ”På TV 2-Regionerne er vi glade for, at vores udsendelser nu også kan ses på TV 2 PLAY. Vi vil gerne have vores indhold spredt ud så mange steder som muligt, så seerne kan tilgå det lige dér, hvor de er - og der er mange brugere på TV 2 Play,” siger Betina Bendix, ordførende direktør for TV 2-Regionerne

Mangelfuld debat om Anna Mee Allerslev

LARS BENNIKE*, 08.11.2017

Go’ morgen Danmark bragte 2. november et indslag om, at kvinder i politik rammes hårdere af ”møgsager” end mandlige kolleger. Baggrunden var sagen om den københavnske integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, som 25. oktober valgte at trække sig fra sin post.

”Politikere i shitstorm: Medierne er hårdere ved kvinderne, men mændene er mere stædige i modvinden”, hed det således allerede i rulleteksten på skærmen inden interviewet med socialdemokraten Ritt Bjerregaard og TV 2 Nyhedernes politiske medarbejder Thomas Funding.

Kvinder rammes hårdere

Indslaget startede med en præsentation af sagerne om tre kvindelige politikere – Henriette Kjær og Lene Espersen fra Det Konservative Folkeparti samt den radikale Anna Mee Allerslev, som i slutningen af oktober valgte at træde tilbage som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

De tre kvindelige politikere måtte alle trække sig fra deres poster, efter at de var havnet i ”politiske møgsager”, som Go’ morgen Danmarks vært Louise Wolff forklarede det.

Modsat sagerne om tidligere forsvarsminister Carl Holst og statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre samt Morten Messerschmidt - Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet – som ”stadig er at finde i politik”, som det hed.

”Hvorfor er det kun kvinderne, der ender med at trække sig, mens mændene på mærkværdig vis overlever”, spurgte Go’ morgen Danmarks vært.

Ifølge Go’ morgen Danmark mistede Lene Espersen sin udenrigsministerpost, efter at hun ”missede” et møde i Arktisk Råd, Henriette Kjær ”havde rod i sin privatøkonomi”, og Anna Mee Allerslev ”holdt sit bryllup noget billigt på Københavns Rådhus”. Det var jo kvindernes sager, lød værtens kommentar.

På den anden side fløj Lars Løkke Rasmussen på første klasse, lige som der ”vist var noget undertøj, der blev betalt af Venstre”. Carl Holst fik nogle ”meget store eftervederlag, og måske fik han noget hjælp af regionens ansatte til at føre valgkamp”. Messerschmidt brugte ifølge Go’ morgen Danmarks oplæg EU-midler til at føre valgkamp for, ”selv om han netop var gået til valg på, at man ikke skal gøre sådan noget”, som det hed.

TV 2 Nyhedernes politiske medarbejder Thomas Funding indvendte, at Carl Holst faktisk ikke overlevede som minister. Han erkendte dog, at Holst stadig er i politik – men det var Lene Espersen også, fastslog han.

Ritt Bjerregaard fandt, at det er typisk for de kvindelige politikere, at det drejer sig om personlige sager. Et bryllup, Lene Espersen tog hensyn til sin familie, det er rod i privatøkonomien, som bliver taget op i forhold til kvinderne. Men anderledes med mændene – det er politiske sager, i hvert fald Carl Holst og Morten Messerschmidt. I forhold til kvinderne borer man i det personlige, ”man går efter personerne”.

Ritt Bjerregaard fastslog senere – efter at have fortalt om sine egne sager gennem de mange år som socialdemokratisk politiker – at ”moral er noget, man tyer til, når der ikke er andet tilbage”. Hun mente, at det skal man se stort på, for det er et mediefænomen. ”Det er I slemme til”, sagde hun med adresse til TV 2s politiske medarbejder. 

Holder præmissen?

Problemet er – set fra min stol – at man kan diskutere, om præmissen for indslaget holder.  

Det er korrekt, at Anna Mee Allerslevs sag begyndte med en afsløring af, at hun gratis havde lånt lokaler på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception, men Go’ morgen Danmark undlod helt at fortælle seerne om de andre sager, som efter alt at dømme var medvirkende til borgmesterens fald.

Det blev således ikke oplyst, at Anna Mee Allerslev først valgte at trække sig fra sine poster som beskæftigelses- og integrationsborgmester samt som politisk leder for de radikale i Københavns Borgerrepræsentation, da BT 25. oktober skrev, at hun havde bedt Teknik- og Miljøforvaltningen hjælpe en privat ven i en byggesag.

Ejeren af det pågældende byggefirma er ven med Anna Mee Allerslev og manglede i oktober sidste år en tilladelse til at ombygge nogle fabrikshaller i København, og det fik ifølge BT’s artikel den radikale borgmester til at rykke forvaltningen for et svar på, hvor langt byggesagen var fra at være færdigbehandlet. Han har tidligere gratis lånt hende lokaler i forbindelse med hendes 30 års fødselsdag.

Det drejer sig altså ikke kun om den nu forhenværende borgmesters private lån af et lokale på rådhuset. Selv om det ligner en måske uskyldig vennetjeneste, så handler den seneste afsløring om en byggesag til adskillige millioner kroner, og det kan derfor være en ganske alvorlig sag.  

Alvoren blev understreget af, at den radikale lokalformand i København, Bo Nissen Knudsen, to dage forinden valgte at trække sig fra sin post, fordi han - som det hed i hans begrundelse over for offentligheden - ikke kunne stå inde for Allerslevs ”talløse løgne”. 

Partifællen, regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Charlotte Fischer, gik også langt, da hun skrev på sin Facebook-side, at ”Anna Mee bør trække sig - som borgmesterkandidat og allerbedst fra listen. Det her hører til i den kasse, der hedder korruption”.

Det er meget voldsomme beskyldninger, men det blev ikke oplyst over for Go’ morgen Danmarks seere.

Oplysninger manglede

Efter min opfattelse kan man ikke sammenligne Anna Mee Allerslevs sag med Lene Espersens - og heller ikke Henriette Kjærs. 

Lene Espersen trådte tilbage som partiformand efter balladen om mødet i Arktisk Råd – men hun fortsatte som udenrigsminister frem til valget i 2011 og forlod først politik i 2014 til fordel for en stilling i det private erhvervsliv.

Henriette Kjær havde ganske vist rod i privatøkonomien, men det reelle politiske problem var muligvis snarere, at hendes samlever nogenlunde samtidig blev sigtet og senere idømt tre års fængsel i en alvorlig bedragerisag. 

Ifølge Pressenævnets vejledende regler for god presseskik er det mediernes opgave at bringe korrekt information. Samtidig fremgår det af TV 2s etiske retningslinjer, at TV 2s programmer skal være ”troværdige, fair og redelige”, ”så det bragte klip eller program fremstår i rette sammenhæng”.

I indslaget om Allerslev-sagen fik seerne imidlertid ikke de nødvendige oplysninger, så de selv kunne vurdere, om der reelt er tale om forskelsbehandling af kvindelige politikere, eller om en mandlig politiker også ville have trukket sig i en tilsvarende situation. 

Allerslevs sag handler i værste fald om beskyldninger om politisk magtmisbrug, men i Go’ morgen Danmark blev hendes afgang som borgmester i landets største kommune bagatelliseret og banaliseret.

Det er på alle måder en alvorlig affære – ikke kun for vælgerne i København, men også for Anna Mee Allerslev, som har oplevet en hård opbremsning i en ellers lovende politisk karriere. Det er derfor ikke blot en bagatelsag om en ”noget billig bryllupsreception”. Fremstillingen i Go’ morgen Danmark var mangelfuld og upræcis, og det ville have klædt TV 2 at fremlægge sagen korrekt.

(*Lars Bennike er seernes repræsentant hos TV2)

 

Vidste du?

At, Anden sæson af 'Herrens Veje' har premiere på DR1 i efteråret 2018.

 

Seerne går væk fra antennekablet.

 

Seerne er nu for alvor begyndt at klippe kablet til tv-pakkerne. Danmarks største tv-udbyder YouSee har i 2017 mistet 63.000 tv-kunder og siger, at der er tale om en generel tendens.

Det er i større og større grad streamingtjenesten der tager over.
Seernes udmeldelse af pakkerne har for alvor taget fart i år. YouSee har i årets første 9 måneder mistet 63.000 husstande som tv-kunder. Kundebasen toppede i slutningen af 2014 og siden da har YouSee mistet tæt på 100.000 husstande
- ”Denne udvikling er på linje med markedsudviklingen,” skriver TDC i sit kvartalsregnskab.
Tal fra Kantar Gallup viser, at danskere i 2016 i gennemsnit brugte næsten 20 % mindre tid på at se tv-kanaler ift. 2012. Stofa udtalte sidste år, at andelen af tv-kunder med fuldpakke er faldet fra 80% til under 40% på få år.
Tendensen har i adskillige år stået soleklart i USA. Den samlede kundebase for tv-pakker i USA faldt med 2,5% år-over-år i årets første kvartal, ifølge UBS. Analytikere spår, at faldet vil stige til over 3% for hele 2017 og accelerere til over 4% i 2018.
Skal udviklingen i USA tages som indikator for Danmark, så vil kabel-klipperi tage til i de kommende år.
Det der er ved at ske, er i stedet, at streamingtjenesterne tager andele. Danskere har opdaget, at DRs kanaler og arkiv kan ses uden merbetaling via DR TV. TV2s ditto kan ses på TV2 Play via betaling. Når disse tilbud krydres med amerikanske tilbud som Netflix og HBO, begynder det at ligne et substitut for tv-pakken.

Nordisk Råd vil have geoblokering af nordisk TV afskaffet

Tv-kanaler i de nordiske lande skal kunne ses på tværs af Norden. Nordisk Råd vil derfor undersøge, hvordan geoblokering kan afskaffes, samtidig med, at rettighedshaverne får betaling. Det skriver Berlingske Business.

Oplægget blev præsenteret af Nordisk Råd, ved en konference i Helsinki, Finland. Det kommer som følge af populariteten af den norske tv-serie Skam.
- ”Tv-programmer som Skam har vist, at unge i Norden sagtens kan lære at forstå hinandens sprog. Geoblokering er ikke kun en digital barriere men også en hindring for den gensidige, nordiske sprogforståelse og kulturudveksling, så derfor skal den afskaffes,” siger Johanna Karimäki, politiker og medlem af Nordisk Råd.
Emnet skal nu tages op af kulturminstre i de nordiske lande, som i samarbejde skal forsøge at finde en løsning.
Udvalgte svenske, norske og tyske tv-kanaler inkluderes allerede i grundpakken hos tv-distributørerne. Betalingen for disse går bl.a. til at lave undertekster.
EU er allerede i gang med at afskaffe geoblokering indenfor unionen. Det er en del af planen for “Digital Single Market”. Første skridt fra EU bliver, at sikre adgang til indhold ved rejser indenfor EU. Disse regler træder i kraft den 1. januar 2018.

 

 

Her er de gode råd om køb af julegaver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen informerer uvildigt om regler og rettigheder på forbrugerområdet. Julen nærmer sig, så vi har samlet fem guides med gode råd om køb og bytte af julegaver. De fem guides omfatter:

 

  1. Køb af julegaver på nettet
  2. Gavekort som julegave
  3. Bytteregler i butik
  4. Bytteregler på net
  5. Rettigheder ved udsalg

 Vil du vide mere om reglerne, kan du klikke nedenfor, eller www.forbrug.dk , som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag.

 

Hvad er reglerne for at bytte julegaver?

Hvor lang tid er et gavekort gyldigt?

Og hvad er de gode råd ved køb af gaver på nettet?

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet fem guides med gode råd til årets køb af julegaver og til bytte- og udsalgsræset, der følger i kølvandet:   

Se forbrug.dk's tema om køb af julegaver på nettet
Se forbrug.dk's tema om regler for at bytte julegaver
Se forbrug.dk's tema om gavekort
Se forbrug.dk's film om køb af julegaver

 

Kilde: Den offentlige forbrugerportal, www.forbrug.dk

 

 

 

 

Public service-redegørelsen er offentliggjort


I public service-redegørelsen 2016 fortæller TV 2 om opfyldelsen af hovedkanalens public service-forpligtelse.

Foruden dansksprogede programtimer og nyhedsudsendelser oplyser TV 2 om dansk dramatik, om fordelingen af programtyper på TV 2s hovedkanal og danskernes sening og vurdering af disse, om TV 2s dialog med befolkningen og med lytter- og seerorganisationerne, om tekstning, livetekstning og tegnsprogstolkning på hovedkanalen og om TV 2s kulturstøtte til dansk filmproduktion.

Læs hele TV 2s public service-redegørelse 2016 her.

 

Boxer kanalpakker  stiger per 1/1 2018

Boxer Mini: Boxer Mini stiger med 20 kr/md (fra 299 til 319 kr/md)

Boxer Mix: Prisen stiger med 20 kr/md (fra 389 til 409 kr/md)

Boxer Max: Prisen stiger med 20 kr/md (fra 499 til 519 kr/md)

Boxer TV2-Pakken: Prisen stiger med 20 kr/md (fra 279 til 299 kr/md)

Boxer frit valg - Priser per 1/1 2018

Boxer Flex: Prisen stiger med 10 kr/md på ”abonnement” (fra 70 til 80 kr/md)

Boxer Flex8: Prisen stiger med 17 kr/md (fra 359 til 376 kr/md)

Kanalomlægning fra 3. januar

Boxer foretager også kanalomlægning i antennenettet, som kan påvirke din modtagelse af tv-kanaler. TV2 Zulu rykkes over til DVB-T2, hvilket betyder, at du skal have en DVB-T2 modtager for fortsat at modtage kanalen. TV2 Zulu forbliver på kanalplads 17.
Tre tv-kanaler overgår samtidig til HD-kvalitet. Der er tale om TV2 News, Kanal 4 og dk4. Boxer vil efter omlægningen tilbyde 24 tv-kanaler i HD-kvalitet.
VH1 Classic udgår den 31. januar 2018.
Kanalomlægningen er programsat til den 3. januar 2018.

 

DR vil lukke DR3 og droppe underholdning

Det har været kendt igennem nogen tid, at DR agter at nedlægge børnekanalen DR Ultra, men i dag kom det frem, at DR også vil lukke tv-kanalen DR3 og fremover bruge færre penge på underholdning. Det fremgår iflg. TV 2 af DRs oplæg til de kommende medieforhandlinger, hvor højrefløjen i Folketinget lægger op til markant færre penge til DR.

 

Tilmeld dig DR Panelet

Du kan blive medlem af DR Panelet ved at udfylde DRs korte tilmeldingsundersøgelse.

Kunne du tænke dig at blive medlem af DR Panelet - og være med til at gøre DR's indhold på tv, radio og web endnu bedre?

Klik HER og besvar DRs tilmeldingsundersøgelse - det tager kun 5 minutter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.04 | 19:46

Jeg er medlem i klubben gennem vores venner i Hinnerup, Jørgen Laursen, og været med på deres ture. Jeg er nu blevet alene og vil gerne være medlem her . Hilse

...
23.01 | 23:26

Jet vil gerne melee mig use AF min TV forsikringen !! Hvordan kan dete ske ? Hvem
skal jet kontakte ??. Mvh R.F. Toby .

...
20.01 | 14:50

Jet vil gerne melde myg use af TV forsikrigen fra days dato . Hvordan kan set ske ?? Mvh . R.F.TOBY . HAABER AT FOR SVAR HURTIGS MULIG .

...
03.09 | 21:00
Nyhedsbreve har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE