Standardside

                                                          

                                                                                                                    April 2017

 

DR2 sendes i HD-kvalitet

 Siden tirsdag, den 28. februar har det været muligt at modtage DR2 i en HD kvalitet.

Ligesom DR1, DR3 og DRK så sendes DR2 nu i 720p opløsning på DVB-T. Der er altså tale om den lave HD-opløsning, idet der jo også findes HD i 1080i og 1080p. Men det er under alle omstændigheder et klart fremskridt i forhold til den hidtidige SD-kvalitet

Rent praktisk så bytter DR Ramasjang og DR2 plads i hver sin MUX for at muliggøre ændringen. På de nyere TV/TV-bokse sker ændringen fra SD til HD automatisk, mens det på ældre TV og TV-bokse kan kræve en ny kanalsøgning.

Der er pt. ikke mulighed for, at DR Ultra og DR Ramasjang også kommer i HD på DVB-T sendenettet. Men disse kanaler kan ses i HD via kabel-tv fra YouSee, Stofa og Waoo.

  

Teracom vil skabe nyt radiounivers

Den 1. oktober 2017 vil en række nye landsdækkende radiokanaler kunne høres i hele 80% af landet.

I december måned 2016 blev det svenske Teracom valgt som ny gatekeeper for det kommercielle DAB+ radionet, og Teracom ser gerne, at alt fra virksomheder til sportsklubber, partier eller dagblade bliver radioudbydere på det nye DAB+ net.

“Det handler om at få noget indhold, som er interessant for mange. Skaber man en kanal, som mange lytter til, vil det være med til at gøre DAB+ nettet mere attraktivt, og det er det, der er vores interesse,” siger adm. direktør Martin Løbel, Digital Radio Teracom A/S. Det eneste krav til de nye radioudbydere er, at de skal leve op til radio-/tv-loven bestemmelser.

I dag har ca. 40 % af befolkningen i Danmark en DAB/DAB+ radiomodtager.

Teracom skønner, at der vil være plads til ca. 18 landsdækkende kanaler. Det endelige antal afhænger af, hvor stor båndbredde de enkelte radiokanaler ønsker. En kanal vil typisk efterspørge en båndbredde på 64 kbit/s, men det er muligt at købe sig kapacitet til f.eks. 128 kbit/s (samme båndbredde som f.eks. DRs P6 Beat).

 “Teknisk er det forholdsvist enkelt at etablere en radiokanal. Vi skal så at sige blot have et signal fra en mikserpult, så er man ude over hele landet. Men selvfølgelig kræver det også, at man har adgang til et studie, studieværter osv., men her kan en løsning være, at man vælger at gå til de etablerede radiostationer eller medievirksomhed og lejer sig faciliteter og mandskab,” siger han

Ifølge Kantor Gallup lytter hver dansker over 12 år i gennemsnit 1 time og 53 minutters radio hver dag ugen igennem. DRs P4 og P3 er hhv. den mest og næstmest lyttede radiokanal med samlet over halvdelen af den samlede radiolytning. Radio Nova er på tredjepladsen med ca. fem pct. af lytningen. Kommerciel radio står i dag for ca. 25 pct. af radiolytningen (2015).

 

   

 

Nyt om navne

 -       Steen Nørskov – bliver fra 1. april vært på DR2 ”Dagen” – har tidligere været   Mellemøstenkorrespondent

-       Emil Nørlund – forlader DR, skal være chefredaktør på Bureaubiz

-       Katrine Foged Thomsen – ny dommer i den store bagedyst

-       Markus Grigo – ny dommer i den store bagedyst

-       Svend Brinchmann – vært på nyt radioprogram – ”Brinchmann på P1”

-       Flemming Rose – ny vært på nye programmer på DR2 – i foråret (Rose og den nye verdensorden)

-       Lars Damgaard Nielsen – redaktør for DR sociale medier – flytter til: Folkekirkens Nødhjælp

  

”Mercur” giver rekorder på TV 2 CHARLIE

Mandag 6. marts havde TV 2 CHARLIE premiere på kanalens første store, danske dramaserie ’Mercur’, og allerede søndag 12. marts kunne du se næste afsnit på kanalen. Og begge afsnit har ført til rekorder for TV 2 CHARLIE.
’Mercur’-premieren blev set af 691.000 danskere inklusive den forskudte sening 1-7 dage efter tv-visningen 6. marts. Det er næsten dobbelt så mange seere som Charlie’s hidtidige seerrekord på 367.000, der blev sat 3. september sidste år under ’CHARLIEs Revygalla 2016’.
Også seertallet til afsnit 2 oversteg alle forventninger og blev et godt stykke over den halve million. Samtidig var andre af CHARLIEs programmer søndag 12. marts populære, så kanalen havde denne dag kontakt med det hidtil højeste antal tv-seere. Knap en million danskere så TV 2 CHARLIE i løbet af søndag.

Mere om kommende programmer på TV 2s kanaler

Via dette link kan du se brochuren om forårets programmer på TV 2s kanaler.

Er du interesseret i selve historien om Radio Mercur, så får du her et link:

http://www.radio-mercur.dk/Radio_Mercur/Radio_Mercur.html

 

Undersøgelsen om public service

En undersøgelse, der er baseret på interview af 1.016 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år og foretaget i perioden 10. – 13. marts af © YouGov for MetroXpress, viser, at mere end hver anden har ikke tillid til, at DR forvalter de årlige licensmidler hensigtsmæssigt. Spørgsmålet der blev stillet var:
I HVILKEN GRAD HAR DU TILLID TIL, AT DANMARKS RADIO FORVALTER LICENSPENGENE HENSIGTSMÆSSIGT I FORHOLD TIL AT LAVE PUBLIC SERVICE?

• Slet ikke - 28 procent
• I mindre grad - 28 procent
• I nogen grad - 22 procent
• I høj grad - 11 procent
• I meget høj grad - 6 procent
• Ved ikke - 6 procent

Licens er noget, vi giver til hinanden – men åbenbart ikke med helt god vilje.
»Det er jo ikke særligt godt. DR modtager 67 procent af alle licensmidlerne. Det er alvorligt, fordi licensmodellen beror på, at der er tillid til, at man får noget for sine licensmidler,« siger medieforsker Hanne Bruun fra Aarhus Universitet.

Henrik Søndergaard, medieforsker ved Københavns Universitet, er mindre kritisk: »Det afspejler en aktuel diskussion, der er meget kritisk over for Danmarks Radio. Jeg tror, at man mere tager en temperatur på den politiske debat frem for troværdigheden.«


DR TV på Panasonic TV

Panasonic har gjort som Sony. DR TV app’en er i praksis et link til DR’s såkaldte HbbTV-implementering, som også kan hives frem ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen, når man ser en DR-kanal.

Ulempen ved den ”røde knap” er, at tv’et skal have antennekabel sat i, selvom der er tale om streaming.
I praksis betyder dette, at du fra DR app’en på dit Panasonic TV har adgang til arkivet, men ikke tv-kanalerne. Vil du også have tv-kanalerne med, skal du have fat i de officielle apps fra DR, som ligger på Apple TV4 og PlayStation 4.
DR TV app’en er tilgængelig på Panasonic Smart TV fra årgang 2014, 2015, 2016 og 2017, oplyser Panasonic overfor Flatpanels. De tre sidstnævnte er bygget på Fire Fox-platformen, mens førstnævnte kører en ældre platform.

(:Kilde: Flatpanels)


Nu fortæller DR ’Historien om Danmark’

Fra 2. april kan hele Danmark se med, når den stort anlagte serie ’Historien om Danmark’ har premiere på DR1. Med Lars Mikkelsen som fortæller, giver DR for første gang i 35 år sit bud på en fælles sammenhæn- gende historie - fra stenalderen og frem til i dag.

Hvor kommer vi fra? Hvad er vores fælles fortid? Og hvordan er vi blevet til dem, vi er? Igennem ti programmer – fem i foråret og fem i efteråret – inviterer DR seerne med på en fælles og fascinerende rejse tilbage til fortiden og ind i samtiden.

Vi følger naturens dramatiske forvandling, der har dannet de fysiske rammer om vores land. Vi er med, når vores nation oplever svimlende storhed og totalt forfald, og når konger og dronningers indflydelse sætter deres spor på alliancer og territorier. Vi kommer tættere på fortidens arbejdere, bønder, borgerskab, kvinder og mænd. Vi mærker tidernes skiften, troens vekslen og et moderne samfund tage form.
Sidst DR gav et samlet bud på Danmarks historie var i 1982, hvor seerne kunne følge serien ”Danmarks Historie – fortalt af Erik Kjersgaard”. Siden dengang er der sket store landvindinger i forhold til, hvad man kan sige om fortiden, og hvordan den kan formidles. Men også denne gang er alle sejl sat til for at åbne Danmarkshistorien for hele befolkningen i den bedste sendetid.
- Det er en kerneopgave for DR at skabe sammenhængskraft i Danmark. Kendskab til vores fælles historie og vores kulturs udvikling er med til både at forbinde os på tværs af skel, gøre os bevidste om de udfordringer der før har været og dermed ruste os til beslutningerne om, hvordan fremtiden skal være. ’Historien om Danmark’ er et meget ambitiøst projekt, og jeg håber selvfølgelig, at mange vil se med og få glæde af serien fra første færd, siger kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen.
Serien forløber kronologisk og begynder med afslutningen på den seneste istid og Stenalderen. En periode på tusindvis af år, hvor de første mennesker bosætter sig i landet, og hvor jægerfolkene konstant må tilpasse sig et foranderligt klima og en lunefuld natur. Det er på det tidspunkt, at der ud af de enorme ismasser fødes det landskab, som med tiden bliver det, vi i dag kender som Danmark.

Se hvordan DR dækker Danmarks historie i 2017 her.

Første sæson begynder den 2. april med de allerførste mennesker og går frem til Reformationen med følgende tidsperioder:

1.afsnit: ca. 21.000 f.v.t. – 1700 f.v.t. 

2. afsnit: 1700 f.v.t. – 750

3. afsnit: 750-1050

4. afsnit: 1050-1340

5. afsnit: 1350 – 1536

Anden sæson forventes at begynde den 20. august med Reformationen og går frem til cirka år 2000 med følgende omtrentlige tidsperioder:

6. afsnit: 1536-1660

7. afsnit: 1660 – cirka 1800

8. afsnit: cirka 1800 – cirka 1900

9. afsnit: cirka 1900 – 1950

10. afsnit: cirka 1950 – 2000


FM sluk i Norge

I Norge har man valgt at slukke for FM i Nordland, hvor der bor ca. en kvart million lyttere. Der er tale om første etape af et forløb hvorefter Norge helt går over til DAB+. Det er de landsdækkende radioudsendelser, der ikke længere udsendes på FM-båndet.

Særligt chaufførerne klager og konstaterer, at omstillingen ikke er uden problemer. Tre af fire medlemmer i det norske vognmandsforbund (NLF) klager over, at dækningen er dårligere med DAB. "Når tre af fire chauffører oplever, at radiodækningen nu er dårligere end før, bør det vække myndighedernes interesse. Det kan i værste fald føre til, at vigtige meldinger om liv og død ikke når frem," siger direktør Geir A. Mo. Skiftet er blevet kritiseret - især af bilisterne. Omkring to millioner biler på Norges veje er uden radio, der kan tune ind på det digitale net.

Begrundelsen for at gå over til det digitale netværk er, at det er mere robust, giver plads til flere kanaler og kan levere bedre lyd.

  

Julekalender 2017

Allerede nu er man i gang med forberedelserne til årets julekalender hos TV2. Julekalenderen skal hedde:

”Tinkas juleeventyr” og der vil være masser af nisser og magi i julekalenderen, hvor du møder nissepigen Tinka. Hun skal sammen med de andre nisser op til nissekongen og have overrakt  en nisseamulet, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men selvfølgelig går noget galt!
Tinkas amulet skifter ikke farve som den skal, og hun må indse, at hun ikke er ligesom de andre nisser.
 Men hun begiver sig ud på et juleeventyr I håbet om at blive som de andre nisser.  Der møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig nu ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Der er noget at glæde sig til – især for de yngre seere. Optagelserne startede, den 13. marts 2017.

 

Medielicens over skattebilletten?

En undersøgelse viser, at 70 procent af befolkningen mener, at DR bør finansieres over skatten i stedet for de halvårlige opkrævninger.

Medieordføreren hos DF og andre partier er helt eller delvis enige heri.

Men det er medieprofessor ved Aarhus Universitet Frands Mortensen ikke. Idet han frygter, ifølge Altinget, at en skattefinansiering vil give politikerne for meget magt over DR’s indhold, hvis DR’s budget skal diskuteres i forbindelse med de årlige finanslovsforhandlinger.

- Det vil gøre det nemmere for politikerne at bestemme indholdet i udsendelserne. I dag kan man ikke stille ministeren til ansvar for måden, DR bliver drevet på, fordi ansvaret ligger hos DR’s bestyrelse, siger Frands Mortensen.

ARF er mest enige med Frands Mortensen og er bange for, at armslængde princippet vil blive svært at fastholde, ved en ren skattefinansiering via finansloven. Men en anden løsning kunne måske være, at opkræve licensen som en særskilt post på skattebilletten ligesom kirkeskatten. Dette ville medføre betydelige administrative besparelser, samt forhåbentligt også færre restancer. I dag er licesrestancerne på ca. 600.000 kr.

 

Seerne vil ikke undvære danske tv

At dansksprogede tv-kanaler står i høj kurs hos seerne, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for YouSee.

Undersøgelsen viser nemlig, at 92 procent vil savne danske kanaler, hvis de ikke fandtes mere.

I betragtning af hvor meget omtale udenlandske tjenester som Netflix og HBO har fået i de senere år, er det tankevækkende, hvor stor og vedvarende interessen er for traditionelle tv-kanaler som DR1 og TV 2. Interessen for dansk tv varierer dog betydeligt mellem aldersgrupper og civil stand. Interessen er generelt mindst blandt de unge og størst blandt de ældre. Det afspejler også det faktum, at det gennemsnitlige forbrug af traditionelt tv er betydeligt lavere blandt unge end blandt ældre.

Det er en tendens, man har kendt i nogle år, men undersøgelsen antyder, at det mere handler om, at de unge foretrækker at se tv-indhold, når det passer dem, frem for at være bundet til de faste sendetidspunkter i traditionelt flow-tv.

Blandt unge foregik 38 procent af tv-seningen i 2010 sammen med andre, mens det er cirka halvdelen i 2016. Til gengæld sker den stik modsatte udvikling hos de ældre seere, hvor seningen er blevet lidt mindre.

  

Nye lokal-tv-stationer.

Slots- og kulturstyrelsen har haft et mindre udbud af ledige sendemuligheder for reklamefrie lokal-tv stationer. Det drejer sig om fire sendemuligheder. De udbudte muligheder er nu blevet tildelt efter en vurdering hos Radio- og tv nævnet. I Danmark har vi herefter 38 reklamefrie lokal tv-stationer fordelt over hele landet.

De der var heldige denne gang kan du se her:

 

København - I Sendeområde Hovedstaden var der en ledig sendemulighed, efter at Københavns Lokal-tv havde fået inddraget sin sendetilladelse. Hele ni ansøgere lagde billet ind på denne mulighed, herunder flere stationer som i årene op til 2014 var en del af lokal-tv-scenen i København, men som ikke slap gennem nåleøjet ved det seneste udbud af sendetilladelser i 2013/2014. Der var bl.a. tale om nye ansøgninger fra Kaos TV, TV Link/Dastak, TV-Øresund og TV Marineret.  Det var sidstnævnte station som fik sendetilladelsen.
Viborg - I Sendeområde Midt/Vest var der også en ledig sendemulighed, men her var der kun to ansøgere. Valget stod mellem TV Struer og det Viborg-baserede TV Midtjylland, og sidstnævnte løb med sendetilladelsen. TV Midtjylland har rigtig mange udsendelser for børn og unge, og så har man gode forbindelser til folkene bagRadio Alfa. Der sendes alle dage 14.30-15.00 + 16.00-16.30, man-tor tillige 22.00-22.30 og lør-søn 14.00-14.30.
Hobro og Pandrup - I Sendeområde Nordjylland var der to ledige sendemuligheder. Ved seneste udbud var der ganske enkelt kun to ansøgere som levede om til kravene, selv om man fra politisk hold gerne havde set, at der var fire lokale stationer i det nordjyske.Men med fem ansøgere kunne man denne gang uddele to nye sendetilladelser til henholdsvis TeleVision/TV-Nord og TV Fritid, så der nu er det ønskede antal stationer.

Blandt de ansøgere som blev forbigået var SIFA TV, som i mange år sendte lokal-tv-bingo i det nordjyske. Tilbage i 2013/2014 levede denne sendetilladelse ikke længere op til de nye krav, og de kom således heller ikke tilbage i æteren i denne omgang. 
De nye sendetilladelser gælder lige som de øvrige græsrodssendetilladelser frem til 31/12 2019.

 

X Factor

Dette populære underholdningsprogram med ca. 1,3 millioner seere får en ny sæson – det bliver så den ellevte. Der er intet der tyder på at seerne er trætte af X-Factor siger underholdningschef Jan Lagemann Lundme.

 

TV2 – Regionernes Christiansborgredaktion

De regionale tv-stationer har hidtil haft en mindre redaktion placeret på Christiansborg. Nu har syv af de otte regioner indgået en aftale om at TV2’s Christiansborg redaktion fremover skal levere indslag til dem dagligt, mandag til fredag.

Direktør Tina Bendix, TV Syd tror på stor gavn af aftalen i forhold til at skaffe kilder, der kan anvendes regionalt.

TV Lorry er ikke med i samarbejdet

 

Svensk og norsk tv

Nu kan du både se norsk og svensk tv på dit fjernsyn, blot vie en antenne direkte på fjernsynet.

SV1 er svenskernes svar på DR1, der spænder fra originalt og nyskabende tv til rendyrket kvalitetsunderholdning, herunder spændende og sjov krimi-komedieserie ”Sagen”.

NRK1 er den norske hovedkanal, der har et stort udbud med natur, kultur og historie. Har også en norsk version af ”Bonderøven” som hedder ”Sæterpigerne.

Du skal foretage en kanalsøgning hvis du ønsker at se de nye kanaler.

Dit tv-udstyr skal tillige være med DVB-T2, for at du kan se NRK1. Det er dog indbygget i langt de fleste tv, der er købt efter 2011. Er dit tv ældre skal du bruge en boks.

 

SLS Repræsentantskabsmøde

 ”Sammenslutningen af Lyttere og seere”, der er paraplyorganisation for ARF Multimedier, KLF Kirke og medier og KIK og Lyt – EU modstandernes medieklub, afholder repræsentantskabsmøde:

Fredag, den 28. april 2017 hos DR i Århus

Alle medlemmer har adgang til mødet

  

GOD PÅSKE

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.04 | 19:46

Jeg er medlem i klubben gennem vores venner i Hinnerup, Jørgen Laursen, og været med på deres ture. Jeg er nu blevet alene og vil gerne være medlem her . Hilse

...
23.01 | 23:26

Jet vil gerne melee mig use AF min TV forsikringen !! Hvordan kan dete ske ? Hvem
skal jet kontakte ??. Mvh R.F. Toby .

...
20.01 | 14:50

Jet vil gerne melde myg use af TV forsikrigen fra days dato . Hvordan kan set ske ?? Mvh . R.F.TOBY . HAABER AT FOR SVAR HURTIGS MULIG .

...
01.04 | 19:46
Forside har modtaget 14
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE