MAJ 2017

Her får du mest Sport for pengene

 

Muligheden for frit valg af udbyder på tv-markedet har aldrig været større, og du kan i dag skræddersy din helt egen tv-pakke efter dine behov. Er du eksempelvis til sport i tv’et, kan der være mange penge at spare ved at vælge den rigtige løsning. Flatpanels har undersøgt muligheder og priser.

 

http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1491118548

 

Nyt om navne

 

- Nikolai Thyssen – ny digital nyhedsredaktør for DR-K – han kommer fra Dagbladet Information

- Marie Bering – ny chef for DR Medier – tidligere digital nyhedsredaktør DR

- Peter Lund Madsen – får karantæne fra DR, da han er kandidat til kommunevalget i Frederiksberg

- Anders Lund Madsen – skal lave programmet ”Fedeabes fyraften” for radio 24syv

- Julie Bertelsen – ny vært på DR P4 – ”Formiddag på 4eren”

- Margaret Lindhardt – stopper som vært på Giro 413 og går på pension 4/6-2017

- Peter Sten – bliver ny vært på Giro 413

- Nola Gaardmann – ny vært på DR1 Sundhedsmagasinet pr. 1/8 2017

 

 

Den store bagedyst

Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen bliver de nye dommere når DR1 til efteråret sender  ‘Den store bagedyst’.

Fagligheden har altid været i højsædet, når det gælder bedømmelsen af kager og bagværk i ‘Den store bagedyst’. Og det bliver der heller ikke slækket på i den kommende sæson.
Der har været udskiftning på dommerfronten. Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg har taget deres tørn i fem sæsoner, og nu er to spritnye navne klar til at tage over..

 

Markus Grigo
47 år
Bor alene i Helsingør. Har en kæreste, der også har en søn
Har to børn på 16 og 18
Er uddannet bager, kok og nåede halvvejs i tjeneruddannelsen
Arbejder i dag som teknolog i et firma, der fremstiller maskiner og chokolade til kageindustrien
Dyrker kampsporten krav maga, styrketræning og crossfit
Er født og opvokset i Tyskland, kom til Danmark i 1991

 

 

Katrine Foged Thomsen
39 år
Bor i Søborg med sin mand og to piger på 11 og 13 år
Er uddannet konditor
Driver fire konditorier/caféer i København
Er opvokset på en kro i Jylland, så hun har tilbragt det meste af sin barndom i et køkken


De to har tilsammen mange års uddannelse og erfaring med sig. 47-årige Markus Grigo er uddannet både bager og kok, og så har han arbejdet som konditor og dessertkok i mange år, ligesom han har skrevet en række bøger om kager og desserter. Han har tidligere optrådt på tv i programmer som ‘Go’ morgen Danmark’ på TV 2 og ‘Aftenshowet’ på DR.

39-årige Katrine Foged Thomsen er vokset op på sine bedsteforældres kro og har brugt meget af sin barndom i et køkken. Hun kalder derfor sig selv lidt af et ‘madøre’. Hun er uddannet konditor og har arbejdet med faget i 15 år. I dag ejer hun fire konditorier/caféer i København.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regionale udsendelser kl. 19.30 på TV

 

 

De enkelte regionale udsendelser kl. 19.30 på TV 2 havde i uge 17 følgende gennemsnitlige daglige seertal i deres egne regioner blandt danskere på 12 år og derover:

 

 

Region

Rating 

Pct.

TV/MIDT-VEST

63.000

15

TV ØST

53.000

11

TV 2/FYN

43.000

10

TV2/NORD

39.000

10

TV SYD

69.000

10

Lorry

155.000

8

TV 2 / ØSTJYLLAND

48.000

8

Regionalprogrammer i alt

467.000

9

Antallet af måleenheder på Bornholm er for lille til, at der rapporteres sikkert fra dette område alene,

TV 2/BORNHOLM indgår i totalen

Du kan se mere om hhv. tv og radiomålinger her:

http://tvm.gallup.dk/tvm/pm/   (TV)

http://tvm.tns-gallup.dk/tvm/rpm/default.htm  (Radio)

 

 

Ny radio-app med nye funktioner

 

DR har lanceret en helt ny radio-app, som gør det lettere og mere inspirerende at lytte til radio on demand. Dermed får du mulighed for at have en radio med i lommen, der rummer alt fra live-programmer som ’Go ‘Morgen P3’ til seneste afsnit af podcasten ’Dobbeltmordet’.

”Ligesom vi streamer tv-programmer tidsforskudt i stor stil, er der flere og flere, der lytter til radio, når de vil, og hvor de vil. I den nye app stimulerer og understøtter vi i endnu højere grad den tidsforskudte lytning med nye funktioner, der imødekommer brugernes behov. Derudover kan man selvfølgelig høre DRs otte radiokanaler live på app’en,” siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

I den nye radio-app introduceres lytterne til både nye og populære programmer, men også til anbefalinger, hvor man kan opdage programmer, man ikke har hørt før – herunder et voksende antal radioprogrammer produceret specielt til tidsforskudt lytning.

Den nye radio-app er udviklet i samarbejde med Norges nationale public service-selskab, NRK, og sammen med NRK videreudvikler DR på app’n, så man i løbet af 2017 kommer med opdateringer, der vil gøre produktet endnu mere inspirerende og ikke mindst personligt.

DRs nye radio-app ’DR Radio’ kan hentes, der hvor du normalt henter apps til din Android eller Apple telefon. DRs radiotilbud er i øvrigt tilgængelig på dr.dk/radio på computer og for brugere af andre typer af smartphones.

 

Falske nyheder

I den seneste tid har ”falske nyheder” været til debat i medierne. Nu har DR-vært Erkan Özden udgivet en ny e-bog med gode råd til, hvordan man afslører de såkaldte ”fake news” på Facebook og hjemmesider, der er oprettet for at snyde brugerne.

Bogen der er udgivet som e-bog kan frit hentes her:

Læs mere og hent e-bogen her.

 

 

DGI Landsstævne 2017

 

Flere end 25.000 deltager i Danmarks største breddeidrætsevent til sommer, og DR1 har nu sikret sig rettighederne til at sende landsstævne til hele landet.

Alle får nu muligheden for at se med på tv- og computerskærmen, når DGI - der tidligere hed Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, til sommer i samarbejde med Aalborg Kommune holder DGI Landsstævne fra den 29. juni til den 2. juli.

DR har sikret sig rettighederne til at sende direkte fra stævnet, der bliver holdt hvert fjerde år, og som er Danmarks største breddeidrætsevent med et væld af idrætsaktiviteter. Det hele kommer denne gang til at foregå i centrum af Aalborg med den nye havnefront som omdrejningspunkt.

DR1 planlægger at sende Landsstævnets åbningsshow direkte torsdag den 29. juni, ligesom DR1 også sender live fra landsstævnets afslutning søndag den 2. juli på Aalborg Stadion. Under landsstævnet udvider DR1 derudover de daglige sportsnyhedsudsendelser, så der er plads til at fokusere på aktiviteterne ved Landsstævnet.

Det er 26. gang, Landsstævnet bliver holdt siden starten i 1862, og deltagerantallet i år er det højeste siden 1998.

 

 

Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix 2017, der skal afholdes i Ukraine, fordi Ukraine vandt sidste års Grand Prix, kommer til at mangle deltagelse fra Rusland. Det er den statslige tv station NTKU, der skal stå som arrangør af sangdysten, som udsendes via EBU til alle europæiske tv stationer. Men regeringen i Ukraine har nægtet den russiske deltager Julia Samoylova indrejseforbud til landet, og som begrundelse oplyses, at det er fordi at hun har optrådt på Krim-halvøen som er besat af Rusland.Som begrundelse angiver regimet i Ukraine, at hun tidligere har optrådt på Krim-halvøen, som Ukraine gør krav på.
Efter at Ukraine nægtede den russiske deltager indrejse, har EBU tilbudt Rusland og tv-stationen Kanal 1, at Yulia Samoylova kunne medvirke på tv-link fra Rusland eller at Rusland kunne vælge en anden deltager. Dette tilbud har man dog ikke villet acceptere, derfor ingen Russisk deltagelse, hvis der ikke indgås et kompromis.

Matador bliver synstolket, så blinde og svagsynede kan få det hele med

Landets blinde og svagsynede får nu mulighed for at få mere ud af Danmarks mest folkekære tv-serie, når DR stiller sin synstolkede version af ’Matador’ til rådighed.

Synstolkningen beskriver, hvad der sker i programmet – nærmest som en lydbog. En stemme beskriver for eksempel det vrede blik mellem to personer eller en smuk solnedgang.

På den måde kan blinde og svagsynede følge med i tv-programmet, selvom de ikke kan se billederne.

DRs tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk glæder sig over, at DR nu kan tilbyde Matador med synstolkning:

”’Matador’ er guld fra DRs skatkiste, og der er ingen tvivl om, at serien bliver endnu mere fantastisk, når man kan se – eller se for sig, at lille Daniel Skjern sidder på trappestenen og venter på far, eller at Hr. Schwann bukker og skraber for byens fine fruer. Seriens mange visuelle oplevelser får blinde og svagsynede nu med,” siger Heidi Sivebæk. ”Matador” sendes med et nyt afsnit hver lørdag fra den 6. maj 2017.

 

Radio- og tv-nævnet er nu klar med årsberetningen for beretningsåret 2016.

 
 

 

 

Årsberetningen for 2016 fra Radio- og tv-nævnet er netop offentliggjort.
En del af nævnets arbejde i 2016 vedrørte udbud af tilladelser til digital radio og regionalt tv. Eksempelvis udpegede nævnet i december 2016 en såkaldt gatekeeper for DAB-blok 1, hvorfra kommercielle radiostationer senere vil få mulighed for at sende landsdækkende radio, og nævnet tildelte en lang række tilladelser til kommercielle radiostationer i DAB-blok 3.
Desuden fik fire nye lokal-tv-stationer tilladelse til at sende Tv i forskellige regioner i Danmark.
Også på andre områder iværksatte Radio- og tv-nævnet i 2016 større tiltag. Der blev for første gang gennemført en offentlig høring af public-service-redegørelserne fra DR, TV 2/Danmark A/S og de regionale TV 2-virksomhederne.
Det er blot nogle af de tiltag, der fremgår af årsberetningen fra 2016. Beretningen beskriver desuden Radio- og nævnets øvrige virksomhed i 2016, herunder nævnets tilsyn med lokalradio- og tv-stationer, tildeling af tilskud til ikkekommercielle radio- og tv-stationer og nævnets afgørelser om reklame og sponsorering.
Årsberetningen udsendes hvert år i løbet af foråret, og beretningen hører til en af nævnets forpligtelser i henhold til forretningsordenen for Radio- og tv-nævnet.
Du kan læse hele beretningen her:
Læs årsberetningen   

 

ARFs medlemmer får mulighed for direkte indflydelse.

Processen omkring den kommende medieaftale for 2019 og frem blev skudt i gang i Odense den 4. maj 2017, hvor kulturminister Mette Bock (LA) var vært for en konference om fremtidens danske medieindhold.                                             Det er altafgørende vigtigt at have antennerne ude og give alle mulighed for at bidrage med input og idéer i processen omkring den kommende medieaftale. På konferencen i Odense tog Kulturminister Mette Bock første spadestik ved at ridse rammerne op for debatten – hvad er det for en medievirkelighed, vi befinder os i, og hvilke udfordringer står vi overfor?”

Der er nu igangsat en åben proces om den kommende medieaftale. I de kommende måneder får borgere i hele Danmark mulighed for at bidrage med input og ideer til fremtidens danske medieindhold. Det kommer til at ske både digitalt og ved debatmøder, der finder sted fra maj til september 2017

Maj-september 2017: Kulturministeren spørger borgerne om, hvilket dansk medieindhold der er vigtigt og bør anses for afgørende i fremtiden. Ministeren ønsker også at vide mere om, hvilke platforme (tv, radio, internet, mv.) borgerne ønsker, at indholdet skal udbydes på. Diskussionen skal handle om alt medieudbud i Danmark, uanset om udbuddet i dag er offentligt eller privat finansieret.  Kulturministeriet lancerer en digital platform som mødested for debatten. Desuden vil der i perioden blive afholdt debatmøder rundt om i landet.

September 2017: Borgernes og andres input om dansk medieindhold offentliggøres. 

September-november 2017: Debatten fortsætter med mediebranchens interessenter, mediepolitiske ordførere mv. og handler bl.a. om, hvem der kan producere og distribuere danskproduceret indhold, og i hvilket omfang det kræver offentlig støtte. Formålet er at søge inspiration – ikke at konkludere.

Primo 2018: Regeringen offentliggør sit udspil til et nyt medieforlig, og de politiske forhandlinger begynder.  Årsskiftet 2018/19: Den ny medieaftale træder i kraft.  

ARFs næstformand Bent Ginnerskov Jensen opfordrer alle ARF medlemmer og tillidsrepræsentanter til at følge med og blande sig i debatten på www.antennerneude.dk  eller Facebook: b.com/antennerneude.dk om indholdet i den kommende medieaftale. 

 

Hver tiende har droppet tv-pakken

De traditionelle tv-udbydere er pressede. Det fik vi i den grad bekræftet forleden, da SE-koncernen nedskrev værdien af Stofa med hele 1,3 mia. kroner eller tæt på 70 % af købsprisen.
Igennem flere år har danskerne valgt primært at nedgradere tv-pakken til grundpakken for at supplere med streaming, men nu har mange danske hjem sagt fuldstændig farvel.
11 % af de danske hjem abonnerer nemlig ikke længere på en tv-pakke. Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, som Børsen har citeret.
Danskerne erstatter tv-pakken med streamingstjenester, hvor udvalget efterhånden er mangfoldigt. Undersøgelsen peger på, at hele 74 % af de danske hjem abonnerer på en streamingtjeneste. Oveni kan du påregne de husstande, som benytter gratis tilbud på streamingmarkedet, såsom DR TV, YouTube, Viafree m.fl.

 

TDC spås som mulig køber af TV2

 

Mens Berlingske har meldt sig som mulig køber af TV2 i en fremtidig privatisering, så ser analytiker TDC som en dark horse i købsprocessen.


Mediebranchen reagerer på ændrede vilkår

 

De senere års forandringer på mediemarkedet udfordrer mediernes økonomi. Det viser en ny analyse fra Slots- og Kulturstyrelsen, der ser nærmere på mediebranchens evne til at tilpasse sig den nye virkelighed. Flere medier er i høj grad udfordret af de markedsvilkår, der har indfundet sig på mediemarkedet. Det viser en ny brancheanalyse fra Slots- og Kulturstyrelsen, der er en del af ’Rapportering om Mediernes udvikling i Danmark’.
Ikke mindst den digitale udvikling og strukturelle forandringer som for eksempel brugernes ændrede medievaner og mediernes tab af betalende abonnenter er årsager til den nye virkelighed, medierne må forholde sig til.
Overordnet set viser analysen af mediebranchens økonomi og beskæftigelse, at branchen har formået at tilpasse sig markedsudviklingen. Mediebranchen har fra 2008-2014 haft et samlet fald i omsætningen på 3,2 mia. kr., men den har i samme periode formået at øge resultatet efter skat, ligesom egenkapitalen er styrket. Værditilvæksten pr. årsværk er i perioden 2011-2014 samlet set steget i mediebranchen. En del af forklaringen på dette er driftstilpasninger, der i visse delbrancher har medført et fald i beskæftigelsen.
I 2014 beskæftigede mediebranchen i alt 25.023 personer defineret både som hel- og deltidsbeskæftigede. Det betyder, at antallet af beskæftigede i mediebranchen fra 2008-2014 faldt med 1.552 beskæftigede.
Beskæftigelsen er fra 2008-2014 særligt steget for delbrancherne Tv og Uafhængig journalistvirksomhed, mens den i særlig grad er faldet for de skrevne medier i delbrancherne Udgivelse af dagblade, Distrikts- og annonceblade samt Magasiner og ugeblade.
Brancheanalysen er den anden i rækken af analyser af mediebranchens økonomi og beskæftigelse, som er udarbejdet som en del af ’Rapportering om Mediernes udvikling i Danmark’. Brancheanalysen baserer sig på de nyeste tal fra Danmarks Statistik fra 2008-2014.

Vil du vide mere så læs analysen på dette link: ”Mediebranchens økonomi og beskæftigelse”

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.04 | 19:46

Jeg er medlem i klubben gennem vores venner i Hinnerup, Jørgen Laursen, og været med på deres ture. Jeg er nu blevet alene og vil gerne være medlem her . Hilse

...
23.01 | 23:26

Jet vil gerne melee mig use AF min TV forsikringen !! Hvordan kan dete ske ? Hvem
skal jet kontakte ??. Mvh R.F. Toby .

...
20.01 | 14:50

Jet vil gerne melde myg use af TV forsikrigen fra days dato . Hvordan kan set ske ?? Mvh . R.F.TOBY . HAABER AT FOR SVAR HURTIGS MULIG .

...
01.04 | 19:46
Forside har modtaget 14
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE