Nyhedsbrev

Nyhedsbrev - Januar 2019

 

Nyt om navne:

- Henrik Bo Nielsen – ny direktør for kultur, børn og unge hos DR, kommer fra museerne i Roskilde (ROMU)

- Camilla Thornig – fra DR til pressechef hos Finans Danmark (1-2-2019)

- Anne Stolpe – ny chef for chef for DR Fyn (1-3-2019)

- Jens Grund – fra TV2 til Journalisthøjskolen som prorektor (1-2-2019)

- Simon Richard Nielsen – fra TV2 News til FinansWatch som indsigtsredaktør (1-2-2019)

- Pernille Simmelkjær – til TV2 fra Cosmic People

- Jens Conrad-Petersen – ny distriktschef for DR Fyn (1-3-2019)

- Hans Pilgaard – skal være vært på livsstilsquizzen ”Lige i skabet” på TV2

- Camilla Rozenfeldt – ny chef for DR P4 Trekanten – kommer fra TV Syd

 

 

I Schweiz er det snart slut med æterbåren TV

 

 

Så er det snart slut med antenne TV, DVB-T i Schweiz. Det bliver det første europæiske land der lukker for DVB-T for public service. Alle Schweiziske seere er allerede blevet informeret herom i slutningen af 2018. Man anbefaler seerne at skifte til enten satelit-modtagelse, kabel-TV, IPTV eller internet streaming. Der er i forvejen en meget lav brug af antennebaseret tv-modtagelse i Schweiz pga. de mange bjerge. Kun ca. 1,9 pct. af samtlige husstande benytter sig heraf. Omkring 64.000 seere vil blive berørt, når lukningen sker pr. 3. juni 2019.

 

 

Regionale udsendelser kl. 19.30 på TV 2

 

TV 2 havde i uge 51 (17/12-23/12) følgende gennemsnitlige daglige seertal i deres egne regioner blandt danskere på 12 år og derover:

 

 

Region

    Rating (1000)

Pct.

TV/MIDT-VEST

69

16,4

TV2 FYN

56

13,1

TV SYD

77

11,5

TV2 NORD

46

11,1

TV ØST

51

10,6

TV 2/ØSTJYLLAND

57

9,3

TV2/ LORRY

136

7,1

Regionalprogrammer i alt

489

9,8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antallet af måleenheder på Bornholm er for lille til, at der rapporteres sikkert fra dette område alene. TV 2/BORNHOLM indgår kun i totalen.

Kilde: KantarGallup - Du kan se mere her: http://tvm.gallup.dk/tvm/pm/

 

 

TV2 Play styrkes

 

TV 2 PLAY spiller en hovedrolle i TV 2s nye koncernstrategi, der skal sikre, at der hver uge, hele året rundt, er nyt, populært indhold på TV 2s streamingtjeneste. Det fører nu til, at redaktion, indhold og publiceringsarbejdet samles i én afdeling under kanalchef Sune Roland.

- TV 2s nye strategi indebærer et nyt workflow på indholdsområdet og stiller andre krav til vores måde at arbejde på. Det tager vi nu konsekvensen af med en organisationsændring, der øger vores fokus på TV 2 PLAY og på vores indhold på tværs af platforme. Med ændringen skaber vi en central, strategisk enhed med et stærkt hold, der eksekverer på vores samlede PLAY-strategi. Ændringen skal blandt andet være med til at sikre et endnu mere attraktivt programudbud på tjenesten og dermed skabe et selvstændigt og stærkt powerbrand, siger indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen.

Ændringen betyder, at en række medarbejdere og teams fra 1. januar 2019 får en ny placering i indholdsorganisationen.

Kilde: TV2

 

 

 

Medielicensen 2019 og de næste tre år

 

Ændringerne i licenslovgivningen kommer til at påvirke din medielicens fra 1. januar 2019.

Af den politiske aftale fremgår det, at der vil være en overgangsperiode fra licens- til

skattefinansiering på 3 år, hvor medielicens gradvist bliver udfaset.

Det betyder, at du skal fortsætte med at betale din medielicens i overgangsperioden fra 2019 til

1. januar 2022. Beløbet vil fra den 1. januar 2019 være lavere, end du er vant til, men du vil fortsat

modtage indbetalingskort fra DR Licens frem til udgangen af 2021.

Den medielicens, du skal betale til DR Licens, vil i 2019 være 1.927 kr.  

 

Ændringen sker helt automatisk, og du skal ikke foretage dig noget, uanset om du i dag betaler månedligt eller halvårligt. Hvis du i dag er tilmeldt nedsat licens, vil din licens fortsat være på den nedsatte takst.

Fra 1. januar 2022 skal du ikke længere betale medielicens, men i stedet er du med til at finansiere

public service-indhold gennem skattebilletten. Indtil da vil DR sende dig indbetalingskort, som de har gjort hidtil.

Har du betalt en regning med den højere sats, som var gældende i 2018 og strækker sig ind i 2019, vil det beløb, du har betalt for meget, blive udbetalt til din Nem Konto senest d. 31. december 2018.

Som følge af at Danmark bliver mere og mere digital, og det derfor bliver dyrere at sende almindelige breve, vil man fra 1. januar 2019 modtage beskeder og opkrævninger fra DR Licens i e-Boks, medmindre man er fritaget for elektronisk post eller tilmeldt Betalingsservice.

Rykkere på en licensregning vil ligeledes blive sendt til din e-Boks fra starten af 2019.

Hvis du efter at have læst ovenstående skulle have spørgsmål til netop din medielicens, er du meget velkommen til at kontakte DR på telefon 70 26 80 80 eller besøge hjemmesiden på www.dr.dk/licens.

Åbningstider på telefonen er mandag-torsdag 9.30-16.00 og fredag 9.30-14.00.

 

 

Seertallene for efterårets serier

 

På listen herunder ses seertallet og seerandelen til førstegangsvisningerne af de nye fiktionsserier, som er blevet sendt i aftenfladen på dansk tv i perioden august-november 2018.

Det endelige seertal for ’Herrens Veje II’ og ’Doggystyle’ kan vokse eller falde, når seriernes sidste afsnit sendes i de kommende uger.de reelle seertal til TV 2-kanalernes serier er noget højere, end det fremgår herunder. Det skyldes, at Kantar Gallup ikke måler den betydelige snigpremiere-sening, som finder sted på

Serie         

Kanal   

 Seertal     

Seerandel

Mord uden grænser II

DR1

635.000

32 procent

Herrens Veje II

DR1

624.000

30 procent

Kriger

TV 2

611.000

29 procent

Sygeplejeskolen

TV 2 Charlie

486.000

23 procent

Klovn

TV2

468.000

25 procent

Hånd i hånd

TV3

101.000

6 procent

Doggystyle

DR3

73.000

3 procent

Friheden

TV3

68.000

4 procent

TV 2 PLAY gennem syv dage op til visningen på lineært tv.

 Kilde: Seer-Undersøgelsen i Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV2 – Public service kontrakt 2017

 

”TV2 har til fulde opfyldt sin public service kontrakt for 2017”, siger Radio- og TV nævnet.

Det er Radio og TV nævnet, der hvert år kontrollerer, om DR og TV2 m.fl. opfylder den public-servicekontrakt som de har indgået med Kulturministeren.

Du kan læse hele Radio- og tv-nævnets vurdering og udtalelse her.

 

Hvor længe er du bundet af dit mobilabonnement?

 

Teleselskaberne må ikke binde dig til dit abonnement i mere end seks måneder. Og det kan også være i strid med reglerne, hvis teleselskaberne stiller dig en ydelse eller fordel i udsigt, som får dig til at blive hos selskabet. Energistyrelsen guider dig om regler for mobilabonnementer.

Der findes direkte og indirekte binding

En direkte bindingsperiode er en periode, hvor du er bundet til dit abonnement, før du kan skifte til et andet abonnement. Det er ikke lovligt at binde dig i mere end seks måneder.

Binding kan dog også ske mere indirekte. Et eksempel herpå kan være et abonnement, som ikke forpligter dig til at betale for mere end seks måneder, men som stiller dig en ydelse i udsigt, hvis du bliver hos selskabet i fx mere end 12 måneder. Det kan være i strid med reglerne om binding. For der er også et forbud mod indirekte binding i mere end seks måneder.

Tillægsydelser kan være indirekte binding

Indirekte binding kan være, at du bliver lovet en tillægsydelse under forudsætning af, at du har abonnement hos teleselskabet et helt år. Ydelsen kan eksempelvis være gratis adgang til en musik-streaming-tjeneste.

Selv om du altså ikke er direkte bundet til selskabet, kan aftalen eller markedsføringen være egnet til at give dig indtryk af, at det er en fordel at blive hos selskabet efter udløbet af bindingsperioden, fordi du ellers går glip af den pågældende ydelse. Dette kan være en indirekte binding, som er ulovlig, hvis den strækker sig ud over seks måneder.

Hvad gør jeg, hvis jeg oplever ulovlig binding?

Hvis du er forbruger, og dit teleselskab ikke accepterer din opsigelse efter seks måneder, skal du i første omgang klage til dit teleselskab. Hvis du ikke er tilfreds med teleselskabets afgørelse, kan du kontakte Teleankenævnet.

Hvis du oplever eksempler på indirekte binding, kan du kontakte Energistyrelsen, der fører tilsyn med overholdelsen af reglerne om bindingsperioder. Skriv til tele@ens.dk.

Fakta om regler for binding i forbindelse med mobilabonnementer

Teleselskaberne må forpligte kunden til at betale for max seks måneder, når de indgår et abonnement.

Mange selskaber bruger ikke bindingsperioder. Opsigelse skal blot varsles.

Et opsigelsesvarsel må maksimalt vare én måned.

Binding kan også være ulovlig, hvis den er indirekte. Hvis kunden fx kan gå glip af en ydelse, hvis kunden ikke bliver i abonnementet ud over seks måneder.

Kontakt

Specialkonsulent Tore K. Christensen, tkc@ens.dk, 3392 7598

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

 

 

Vi ser mindre fjernsyn sammen

 

Den såkaldte samsening er på det laveste niveau, siden målingen af seertal begyndte i 1992. Det er især sport og store events, vi stadig ser sammen, fremgår det af ’Medieudviklingen 2018’ fra DR Medieforskning.

Ser man bort fra for eksempel sport og andre store begivenheder, der sker her og nu, bliver der faktisk stadig længere mellem programmerne, vi ser sammen med andre. Faktisk har den såkaldte samsening på traditionelt TV i 2018 ligget på det laveste niveau, siden målingen af seertal begyndte i 1992. En væsentlig forklaring er, at man i dag har flere alternativer, hvis man ikke lige er frisk på at se det samme som ens børn eller forældre.

Tallene fremgår af rapporten ’Medieudviklingen 2018’, som DR Medieforskning udgiver i slutningen af januar. De kommer i en juleuge, hvor der ellers traditionelt bliver set meget fjernsyn sammen, for eksempel ’Disneys Juleshow’ og Dronningens nytårstale.
De hidtidige tal for 2018 viser, at der kun var 47 procent samsening i fjernsynets bedste sendetid mellem klokken 20.00 og 22.59, hvor flest danskere ser TV og dermed også er samlet i hjemmene og foran Tv-skærmene. Kigger man på hele døgnet, er tallet nede på 36 procent. Til sammenligning var de samme tal henholdsvis 65 og 55 procent i 1992.

”Det er de store kanaler – DR1 og TV 2, som flest ser sammen med andre i primetime, mens nichekanaler med nyheder og sport, som for eksempel TV 2 News og TV3 Sport er dem, der har mindst samsening,” noterer medieforskerne Sofie Scheutz og Jakob Vikær Hansen fra DR Medieforskning i ’Medieudviklingen 2018’.

I rapporten ser de på, hvilke programmer seerne vælger at se i selskab med andre, hvilke de foretrækker at se alene – og hvad forklaringen så er på det.
Nogle af programmerne, som flest så sammen med andre i 2018, var for eksempel DR’s mindekoncert for Kim Larsen, som seks ud af 10 TV-seere så sammen med andre, børnenes MGP, hvor hele 75 procent så det sammen med andre, Eurovision Song Contest, fodbold-VM og X Factor. Derimod er ’Deadline’, klassiske koncerter, DR2’s temalørdage og krimiserierne på DR1 typisk programmer, som har en lavere andel af samsening.
”Hvis man skal sige noget fælles om de programmer, der ses i selskab med andre, er det, at det primært er programmer, som bliver sendt direkte, og hvor spændingen ved en konkurrence eller sportsbegivenhed bliver udløst øjeblikkeligt. Derfor har udsendelserne også dårlige betingelser on demand. Samtidig bliver både underholdningsprogrammer og dramaserier typisk sendt på tidspunkter, der traditionelt samler seere og familier foran skærmen, for eksempel fredag og søndag aften,” siger medieforsker Jakob Vikær Hansen fra DR Medieforskning.
I takt med at vi dyrker hver vores interesser, følger hver vores serier og har hver vores skræddersyede playlister, er behovet for at have noget fælles og noget at samles om dog fortsat stort hos både kærestepar, familie og nationen som helhed.

 

90 nye film hvert år

 

Det er hvad NETFLIX vil producere hvert år. Hver film vil have et budget på mellem 20 og 200 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 132 mio. – 1,3 mia. kr.

Af de 90 nye film, der årligt skal føjes til Netflix' katalog, vil 55 være regulære egenproducerede film, mens de resterende falder inden for genrer som dokumentarer, animerede film m.m.

Til sammenligning udgiver det amerikanske filmselskab Universal, der er blandt Hollywoods største filmstudier, omkring 30 film om året. Amerikanske Netflix' udbud af originale film skal være lige så omfattende som dets udbud af tv-serier. Det opdrag har tjenestens chef for originalt indhold, Scott Stuber, fået, efter Netflix ved seneste uddeling Emmy-priser var nomineret 112 gange for sine tv-serier. Det skriver New York Times.

 

 

Et af de store gave-hit til julen var ”Google-home”

 

Fremfor at skulle fumle med tænd-sluk-knappen på radioen på vej ud af badet om morgenen, kan du nu bare bede din højtaler afspille for eksempel den seneste udgave af Radioavisen eller en af DR’s radiokanaler.

Normalt kommer lyden fra højtalerne til dig. Men nu kan du også med stemmen bede din højtaler om noget. For eksempel det at afspille den seneste udgave af Radioavisen.

Udbredelsen af stemmestyrede højtalere går hurtigt, i Danmark står vi nu på tærsklen til en udvikling, hvor også danskerne på samme vis som i USA og England vil få adgang til at medier og andre digitale tjenester, der forstår dansk.

DR arbejder i øjeblikket med integration til de nye stemmeassistenter og højtalere, og som noget nyt tilbydes nyhedsopdatering på de stemmestyrede højtalere Google Home, der fra denne uge understøtter dansk tale.

Med en simpel stemme-kommando – ”Afspil de seneste nyheder fra DR” – afspilles den seneste Radioavis. Lytterne vil med kommandoen høre den seneste P4 Radioavis. På dansk sprog kan man også sige for eksempel ”Afspil P3”, hvis man vil lytte til kanalen.

”Højtalere med stemmestyring forventer vi kan opnå stor udbredelse i Danmark. De kan bruges til mange forskellige formål, men ikke overraskende er det at høre radio, musik, få de seneste nyheder eller vejrudsigten blandt de ting, som mange starter med at bruge højtalerne til, og derfor er det også vigtigt at sikre, at ikke mindst DR’s radiotilbud er let tilgængelige på de nye platforme”, fortæller Tore Hauerbach, der er såkaldt produkt manager for digital radio hos DR.

De nye højtalere vil hos mange overtage funktionen fra den traditionelle køkkenradio, og derfor arbejder DR også på at kunne tilbyde radio både livekanaler og podcasts på de nye højtalere. Men der er også mange andre interessante muligheder:

DR følger udviklingen af stemmeassistenter og er i dialog med en række forskellige aktører på området.

 

 

Ny DR-formand

 

Det bliver MarianneBedsted, der overtager posten som bestyrelsesformand i DR fra Michael Christiansen ved årsskiftet. Marianne Bedsted har tidligere været bl.a. hoteldirektør og direktør for Musikhuset Aarhus. Hun forlader stillingen som direktør i Sallings stormagasiner.

DR's kommende bestyrelsesformand, Marianne Bedsted, har valgt at træde ud af bestyrelsen for Den Jyske Opera, hvor hun er formand. Det sker, fordi hun ved årsskiftet tiltræder posten som bestyrelsesformand i DR, skriver Kulturministeriet.

 

 

Martin Lidegaard:

Facebook

Jeg troede ikke, at jeg levede i et land hvor politikerne ville diktere den redaktionelle linie hos medierne. Men det er faktisk det, som sker i den public service aftale, regeringen præsenterer i dag. Og som man åbenbart helt har overladt til Dansk Folkeparti, at definere. Nu dikteres det, hvor lange artikler DR må lave, og hvilket stofområde de må dække. Som om 20 % besparelser og de mange nedlagte programflader ikke var nok.

Det er uskønt og udansk – og helt ubegribeligt, at Venstre og Konservative kan leve med det.

 

 

DR’s nye bestyrelse, der tiltræder ved årsskiftet.

 

De 11 medlemmer af DR’s bestyrelse for perioden 2019-2022 bliver:

Marianne Bedsted (formand)

Erik Bjerager

Arne Mariager

Dennis Nørmark (indstillet af LA, næstformand)

Christine Antorini (indstillet af S)

Karen Rønde (indstillet af V)

Line Barfod (indstillet af EL)

Zakia Elvang (indstillet af ALT)

Katrine Winkel Holm (indstillet af DF)

Ricki Morey (medarbejderrepræsentant)

Hanne Ried Larsen (medarbejderrepræsentant)

 

”Jeg kan så nu byde velkommen til DR’s nye bestyrelse, hvor jeg er glad for, at ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager og journalist og forfatter Arne Mariager med deres store erfaring på medieområdet har sagt ja til at gå ind i arbejdet. Det gør de sammen med DR’s nye bestyrelsesformand Marianne Bedsted og den øvrige bestyrelse, hvor bl.a. Dennis Nørmark som næstformand vil bidrage med kontinuitet i formandskabet,” siger kulturminister Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse” siger Kulturministeren

De seks største partier i Folketinget har hver indstillet to kandidater til DR’s bestyrelse, som kulturministe- ren og partierne i fællesskab har skullet vælge imellem med henblik på at udpege seks bestyrelsesmedlem- mer. Kulturministeren har udpeget tre medlemmer, herunder formanden, og DR’s medarbejdere har valgt to medlemmer.

Mette Bock bruger også anledningen til at takke den afgående bestyrelse.

”Jeg vil gerne takke DR’s afgående bestyrelsesformand Michael Christiansen og den øvrige bestyrelse for sammen med DR’s ledelse at have grebet opgaven fremsynet an med en udviklingsplan, der klart tager fat på både digitaliseringsudfordringen, danskernes forandrede medievaner og generationskløften i mediebrugen. Der udestår nu et stort arbejde for DR’s ledelse og medarbejdere med at omsætte planen til virkelighed,” siger ministeren.

ARF Multimedier, havde fremsat ønske om, at man også fik en lytter- og seerrepræsentant i DR’s bestyrelse, men det synspunkt har ikke vundet fremme, men ARF vil fortsat arbejde for, at lytterne og seerne bliver repræsenteret i bestyrelsen.

 

 

Imod finanslovsfinancieringen af DR

 

Næstformand Dennis Nørmark, der er udpeget af Liberal Alliance, har siddet 4 år i DRs bestyrelse.

Selvom han er tilhænger af den økonomiske besparelse hos DR, siger han til Politiken:

"Bliver organisationen bange for politiske repressalier, er vi nået for langt over i forhold til, hvad politikerne må fylde. Derfor har jeg altid været tilhænger af armslængde til det politiske niveau, og derfor er jeg ked af, at vi er kommet på finansloven. Det er ikke et skridt i den rigtige retning.

Vi er her for lytterne og seerne, ikke for politikerne,"

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 23:17
Bestyrelsen har modtaget 7
22.09 | 11:02
Forside har modtaget 16
15.06 | 13:45
SLS har modtaget 1
03.09 | 21:00
Nyhedsbreve har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE